Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvoda

Sprind, sarajevska prehrambena industrija, je na domaće tržište u toku 2014. godine plasirao 20 novih proizvoda, u kategorijama zaliveni kolači, svježi kolači i jufke. I u ovoj godini Sprind planira širiti i inovirati proizvodni asortiman, i to u kategoriji dubokozamrznutih polugotovih jela, piše novinska agencija Patria.

– Najpoznatiji brend Sprinda su, svakako, jufke. Originalne recepture, kvalitet, savremena tehnologija i tradicija proizvodnje jufki duga 32 godine omogućavaju nam da razvijamo nove proizvode. Tako smo u prošloj godini tržištu ponudili Jufku za pite i baklave težine 270 g, sa istim brojem listova kao što ima standardna jufka težine 500 g. Novi proizvod je veoma dobro prihvaćen na tržištu, jer je pogodan za domaćinstva s manjim brojem članova, dostupan širom BiH, a uz to ima kvalitet i povoljnu cijenu. Sprind je postao prepoznatljiv u ovom segmentu. Nema pite ni baklave bez Sprindove jufke – kazao je Memnun Trako, direktor Sprinda.

Među novim proizvodima posebnu pažnju potrošača privlače Kore za pitu – Mlinci, Pita sa suhom šljivom, Pita sa višnjom, Kadaif, svježi kolač Tri užitka, a na zahtjev potrošača reaktiviran je artikal Tamna jufka za pitu.

– Tamnu jufku za pitu proizvedimo od polubijelog pšeničnog brašna i sa dodatkom ječma.  Poznato je da polubijelo pšenično brašno ima dobre nutritivne karakteristike – objašnjava Trako.

Sprind raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 160 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od prošle godine Sprind posluje u okviru AS GROUP.

Baklave, Ružice, Hurmašice…

(Patria/mb)

Previous Hujić na čelu Svjetske federacije inovatorskih organizacija
Next Oznakom geografskog porijekla u Bosni i Hercegovini zaštičeno osam proizvoda

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma Dermal – u Kneževu za godinu i po uposlili 200 radnika, sada šire proizvodne pogone

  Da neke firme u Bosni i Hercegovini rade i više nego dobro, pokazuje nam firma Dermal, koja svoja postrojenja ima u Kotor-Varoši i u Kneževu. Naime, ova firma morala

Ekonomija/Biznis

Nova radna mjesta u Novom Travniku: Otvorena novoizgrađena tvornica “Alfa”

U poslovnoj zoni “Neobarje” u Novom Travniku danas je svečano otvoren novi poslovni prostor kompanije “Alfa” koja se bavi proizvodnjom unutrašnje drvene stolarije, pvc stolarije i proizvodnjom sigurnosnih vrata. Novootvoreni poslovni

Ekonomija/Biznis

Kako se biznis u porodičnom vlasništu uspješno nastavlja i u trećoj generaciji

Nikolina Jovanović je izvršni menadžer pekarskog preduzeća Mlini koje se nalazi u Čapljini, Bosna i Hercegovina. Pekara Mlini je poznata po svojim tradicionalnim pecivima koja se prodaju širom zemlje u