SRAMOTAN ČIN TV OBN: Vrijeđali ARMIJU BiH!

U svojoj Teletex objavi od 26.01.2016., prenoseći vijest o početku suđenja Naseru Oriću, TV OBN nazvala je Armiju BiH ‘takozvanom’!

obn.jpg

Armija Republike Bosne i Hercegovine je tokom agresije na državu Bosnu i Hercegovinu bila jedina legalna i zvanična Armija međunarodno priznate države, članice UN, koja je branila državu od agresora i paravojnih formacija lokalnih Srba i Hrvata. Armija BiH je bila pod komandom zvaničnog Predsjedništva države Bosne i Hercegovine koju je i branila, a što joj i samo ime kaže.

Ovo je neprihvatljivo vrijeđanje i ponižavanje Armije BiH i svih njenih pripadnika koji su časno branili sve narode svoje države koji su željeli živjeti u modernoj građanskoj državi. Mnogi od njih su braneći svoju domovinu položili i svoje živote. Osim što predstavlja vrijeđanje, nazivanje Armije BiH ‘TAKOZVANOM’ jeste i govor mržnje, jer se time pokazuje netrpeljivost prema Armiji BiH i njenim pripadnicima i implicira da je, kao i paravojne jedinice koje su pomagale agresore na našu zemlju, Armija BiH također bila neka paravojska. Ili, da je Armija BiH bila paravojska, dok su paravojne jedinice bile ‘prava vojska’.

Ovo također predstavlja i dio konstantnog nastojanja da se izjednače zločlinac i žrtva što je i pravno i moralno neprihvatljivo isto koliko bi bilo neprihvatljivo da se žrtve holokausta pokušavaju izdjednačiti sa počiniocima holokausta.

Stoga tražimo od nadležnih za reguliranje emitovanja TV programa, te od svih drugih koji su nadležni za sankcionisanje ovakvog ponašanja od strane televizijskih kuća, kao i sankcionisanje govora mržnje, da OBN primjereno kazni i od njih traži ispravku vijesti uz izvinjenje javnosti i Armiji BiH.

Ovdje možete podržati peticiju građana koji zahtijevaju odgovornost pomenute televizija za ovaj sramotan ispad…

Previous Amel Tuka i Larisa Cerić sportisti godine u izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine
Next Kako su Srebreničani spasili Jevreja

You might also like

NAŠI DANI

Interpol raspisao potjernicu za čuvarem u logoru “Trnopolje”

Interpol je raspisao potjernicu za Mladenom Mitrovićem, osumnjičenim za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Prijedora. Mitrović je osumnjičen za zločine počinjene nad nesrpskim stanovništvom u logoru “Trnopolje”, gdje je

NAŠI DANI

Općina Novo Sarajevo nabavlja dezinfikacione tunele

Općina Novo Sarajevo nabavlja dezinfekcione tunele. Planirano je da budu postavljeni u Vilsonovom šetalištu, na ulazima u Dom zdravlja Novo Sarajevo i zgradu Općine Novo Sarajevo. Tuneli se postavljaju u

OTPOR BOSNE

Goražde: U okviru manifestacije „Dani otpora“ otvoreno Centralno spomen obilježja poginulim braniocima

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na šehidskom mezarju „Kolijevke” i Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995., danas je počela tradicionalna Manifestacija „Dani otpora“. 4. (četvrtog) maja 1992.