Srebrenik: Firma Zaharex uskoro počinje s proizvodnjom u punom kapacitetu

Srebrenik: Firma Zaharex uskoro počinje s proizvodnjom u punom kapacitetu

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je jučer firmu Zaharex čiji su skoro kompletni proizvodni pogoni bili uništeni u stravičnom požaru koji se dogodio u krugu firme polovinom oktobra prošle godine.

Požar je pričinio višemilionsku štetu u ovom preduzeću koje je jedno od vodećih u BIH u prozvodnji spužvi,madraca i namještaja, a zapošljavalo je 150 radnika čija je sudbina bila neizvjesna.

U cilju očuvanja radnih mjesta i sanaciji posljedica požara, Gradska uprava pomogla je preduzeće Zaharex sredstvima u iznosu od 100 000 KM. Zahvaljujući naporima vlasnika i menadžmenta firme, te pomoći kantonalne vlade i Gradske uprave u Srebreniku, nije došlo do otpuštanja niti jednog radnika Zaharexa, a vrlo brzo nakon požara započela je i obnova proizvodnih pogona.

Na zgarištima uništenih proizvodnih pogona firme Zaharex podignuti su novi objekti u kojima bi uskoro trebala ponovo početi proizvodnja u punom kapacitetu kako je to bilo i prije požara. Jedan dio pogona koji nije pretrpio veću štetu nije ni prestajao s radom,dok bi kompletna proizvodnja u punom kapacitetu trebala započeti za neka dva mjeseca.

Zaharex d.o.o. iz Srebrenika vodeći je proizvođač  madraca, bonel žičanih jezgra, spužve kao i posteljine, prekrivača, štep deka, jastuka, jorgana, nadmadraca u Bosni i Hercegovini.

Previous Iz naše zemlje konvoj pomoći izbjeglicama Sirije
Next U Sarajevu preminuo profesor Fikret Karčić

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska kompanija ‘Ministry of Programming’ među 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija

Deloitte Global je prošle sedmice objavio listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u 2019. godini za EMEA regiju: Ministry of Programming je jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja se plasirala na

Ekonomija/Biznis

PUFBiH: Javni prihodi viši za 16 posto, a broj zaposlenih za 12 hiljada

Porezna uprava Federacije BiH obavještava javnost da su porezni obveznici Federacije Bosne i Hercegovine u periodu januar-april 2022. godine uplatili 2.111.459.444 KM javnih prihoda, što je u odnosu isti period 2021. godine više za 295.889.165 KM,

MADE IN BOSNIA-387

Rast industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini 12,3 posto

 Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u osam mjeseci (januar-august) ove godine zabilježila je rast od 12,3 posto u odnosu na isti period lani. U augustu ove, u odnosu na