“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

Mostarski Aluminij ide u stečaj. Pred sjedištem HDZ-a BiH u Mostaru protestirali su nezadovoljni radnici. Jedna osoba je povrijeđena, a privedene su dvije osobe zbog napada na policijske službenike, prenose mediji.

“Lopove, lopove!”, tako su protestanti dočekali prvog čovjeka HDZ-a BiH, Dragana Čovića, nakon što je bio na sastanku s vodstvom Aluminija.

-Ivan Šakota, zaposlenik Aluminija krivi Hrvatsku. “Nek je na sramotu hrvatske javnosti, cijelog hrvatskog korpusa šta nam rade naši. Ima i naše krivice, naše rukovodstvo. Gdje je Kolinda, gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cijedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi jer vlada skupa sa SDA. Svi su krivi. Ovo je sramota šta rade od nas”, kaže.

Radnici su jutros ispred HDZ-a zapalili svijeće kako bi se oprostili od propale kompanije.

“Više puta smo tražili sastanak i u središnjici HDZ-a kod predsjednika i s raznoraznim ministrima u vladi federacije, slali smo dopise, svraćali smo na ovo pažnju ima sigurno godinu dana. Međutim, nailazili smo, kao što smo jučer naišli, evo i danas na zatvorena vrata”, rekao je Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ”Aluminija”.

-Na sastanku Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija i predsjednika Dragana Čovića u četvrtak u Mostaru zaključeno je kako stečaj nije opcija. 

Previous Srebreničko zlato
Next Ivo izrađuje zdjele od fosiliziranog hrasta koji je izvađen iz rijeka Bosne i Save (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Emina Zečaj – ‘ikona tradicionalne bosanske muzike’

Sevdalinka i muzička scena ostala je još bez jednog velikog imena. Sinoć je u 89. godini preminula Emina Zečaj, a ovu tužnu informaciju za Faktor je potvrdila Hanka Paldum. –

NAŠI DANI

‘Nikad više neću doći u Njemačku. Ni na odmor, ni u posjetu. Ni po koju cijenu!’

Proteklih sedmica i mjeseci su brojni istočnoevropski radnici skupili dovoljno hrabrosti da javno govore o nemogućim uvjetima rada i života u njemačkim preduzećima – u mesnoj industriji, kod dostavljača, u

NAŠI DANI

Bosanska kompanija ‘Core’ investira i u Njemačkoj, radi za BMW

Bosna i Hercegovina ima svoju investiciju u Njemačkoj zahvaljujući kompaniji Core d.o.o., koja se bavi razvojem i konstrukcijama u autoindustriji, softverima i informatikom, uslugama izrade tehničke dokumentacije. Naime ova kompanija je