Stavljena van snage sporna Naredba o zabrani ulaska bosanskohercegovačkih državljana u Kanton 10

Stavljena van snage sporna Naredba o zabrani ulaska bosanskohercegovačkih državljana u Kanton 10

 Štab civilne zaštite Kantona 10 (Livno) stavio je van snage Naredbu o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje tog kantona.

 -Kantonalni štab civilne zaštite Kantona 10 donio je Naredbu na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva rada, zdravstva, socijalne politike i prognanih Kantona 10 i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva pomenutog kantona od širenja pandemije korona virus i nije imao nikakvih drugih konotacija, a naročito ne političkih, navode iz Štaba..

 Također su izrazili očekivanja od viših nivoa vlasti Bosne i Hercegovine da hitno poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sistemu Kantona 10 i sprječavanju širenja pandemije virusa covid-19, navodi u priopćenju Štaba civilne zaštite Kantona 10.

Mnogo bure izazvala je jučerašnja informacija i saopćenje iz Kantona 10 (čiji službenici i dalje koriste osporeni naziv ‘Herceg-Bosanski’). Reagovali su najviši zvaničnici naše zemlje i taj potez označili pokušajem secezionizma te najavili krivične prijave protiv onih koji su potpisali navedenu Naredbu. A istom je bilo predviđeno da policija kantona uspostavi punktove i ne dozvoli ulazak – isključivo državljanima Bosne i Hercegovine.

Previous Putovanje po planinama
Next Nema dokaza za širenje koronavirusa putem hrane

You might also like

NAŠI DANI

Zbog negativnog priraštaja i migracija Srbija i Hrvatska ostaju godišnje bez grada, a Bosna i Hercegovina bez mjesta

Zbog negativnog prirodnog priraštaja Srbija i Hrvatska svake godine gube stanovništva u prosjeku koliko ih ima jedan grad srednje veličine, a Bosna i Hercegovina u prosjeku jednog naseljenog mjesta srednje

NAŠI DANI

Momčilo Tešić osuđen na 20 godina zatvora za zločine nad Srebreničanima

Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom je Momčilo Tešić osuđen na 20 godina zatvora zbog učešća u strijeljanju 17 muškaraca s područja Srebrenice počinjenom 13. na 14.

NAŠI DANI

Poziv na ostavku direktorici škole zbog kažnjavanja učenika koji su poštovali Dan državnosti

Potpredsjednik Republike srpske Ramiz Salkić pozvao je direktoricu škole Mevlidu Dervišefendić da podnese ostavku, reagujući na njenu odluku da se kazni djevojčica Lamija Huskić smanjenjem vladanja zbog toga što je proslavila Dan