Sting će na koncertu u Sarajevu izvesti svoje najveće hitove

Sting će na koncertu u Sarajevu izvesti svoje najveće hitove

Najveći muzički spektakl godine u Sarajevu se održava naredne sedmice, a Sting itekako priprema ozbiljnu muzičku poslasticu kada je u pitanju set lista koju će izvesti, sudeći po onoj koju je odsvirao na koncertu u Helsinkiju.

Pored njegovih najvećih hitova iz solo karijere, Sting će na koncertu odsvirati i numere sa posljednjeg albuma „The Bridge“, poput pjesama Rushing Water, If It's Love i For Her Love.
 
Ono što posebno publiku raduje su vanvremenski hitovi poput pjesme Desert Rose, pjesme koja je napisana za duet sa alžirskim rai (arapska folk muzika) muzičarem Čebom Mamijem, koji je veoma popularan u Francuskoj, i na taj način je stvoren poseban world music zvuk.  Posebno je zanimljivo da je tekst inspirisan novelom Frenka Herberta “Dina” (Dune), čiji je Sting veliki obožavalac. Sting je, takođe, igrao i u filmskoj adaptaciji ove novele. 
 
Every Breath You Take napisao je 1982. godine nakon što se razišao s Frances Tomelty, svojom prvom suprugom, i započeo vezu sa svojom sadašnjom suprugom Trudie Styler. Kako bi pobjegao od očiju javnosti, Sting se povukao na Jamajku, a pjesmu je počeo pisati za radnim stolom pisca Iana Fleminga na imanju Goldeneye. 
 
Jedna od najprepoznatljivijih gitarskih dionica u historiji pop muzike je u pjesmi Fragile, nastala u čast Bena Lindera, Amerikanca koji je ubijen od strane pobunjenika u Nigeriji 1987. godine, gdje je bio angažovan na izgradnji hidrocentrale. Ova numera nosi jaku anti ratnu poruku, a posebnu pažnju je privukao u julu ove godine, kada je na koncertu u Varšavi osudio rat u Ukrajini prije izvođenja pjesme.
 
Pored navedenih hitova, publika u Sarajevu će imati priliku da uživa i u vječitim evergreen pjesmama iz ere grupe The Police, poput pjesama Message In The Bottle i čuvene Roxanne. Preostale ulaznice za koncert Stinga u Sarajevu možete kupiti putem portala www.kupikartu.ba.

Slika može predstavljati 1 osoba, playing a musical instrument, gitara i tekst koji navodi 'MESSAGE ENGLISHMAN MAGIC INTROS IF IT'S LOVE FOR HER LOVE RUSHING WATER FAITH FIELDS OF GOLD SPIRITS BRAND NEW DAY SHAPE StingDigest HEAVY CLOUD MOON in B so LONELY DESERT ROSE KING OF PAIN EVERY BREATH BOWS ROXANNE FRAGILE'

-Koncert popularnog muzičara u glavnom gradu naše države zakazan je za 2. oktobar, u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Previous 'FBiH ima najstabilniji budžet u Jugoistočnoj Evropi'
Next Heraldički prsten sa motivom časnog ljiljana kao pečat Bosanskog kraljevstva i Kotromanića

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Slika “Sarajevo” iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara

Slika egipatskog umjetnika Omara el-Nagdija pod nazivom “Sarajevo” iz 1992. godine prodata je na aukciji u Dubaiju za 1,14 miliona dolara. Aukcija je održana 16. marta 2016. godine u organizaciji

KULTURA I UMJETNOST

Izložba “Čula” u Sarajevu: Doprinos kulturi sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Uoči 11. jula i obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici, profesor geografije i umjetnik Irfan Rustempašić danas je u Velikom parku u Sarajevu priredio izložbu pod naslovom “Čula”, javlja AA.

KULTURA I UMJETNOST

Skenderija: 31. Međunarodni sajam Knjiga, od 17. do 22. aprila

Sarajevski sajam Centra Skenderija kao organizator i TKD „Šahinpašić“ kao partner pozivaju vas na 31. Međunarodni sajam Knjiga i 15. Bijenale knjige koje će se održati od 17. do 22. aprila 2019. godine u Centru Skenderija.