Sting će na koncertu u Sarajevu izvesti svoje najveće hitove

Sting će na koncertu u Sarajevu izvesti svoje najveće hitove

Najveći muzički spektakl godine u Sarajevu se održava naredne sedmice, a Sting itekako priprema ozbiljnu muzičku poslasticu kada je u pitanju set lista koju će izvesti, sudeći po onoj koju je odsvirao na koncertu u Helsinkiju.

Pored njegovih najvećih hitova iz solo karijere, Sting će na koncertu odsvirati i numere sa posljednjeg albuma „The Bridge“, poput pjesama Rushing Water, If It’s Love i For Her Love.
 
Ono što posebno publiku raduje su vanvremenski hitovi poput pjesme Desert Rose, pjesme koja je napisana za duet sa alžirskim rai (arapska folk muzika) muzičarem Čebom Mamijem, koji je veoma popularan u Francuskoj, i na taj način je stvoren poseban world music zvuk.  Posebno je zanimljivo da je tekst inspirisan novelom Frenka Herberta “Dina” (Dune), čiji je Sting veliki obožavalac. Sting je, takođe, igrao i u filmskoj adaptaciji ove novele. 
 
Every Breath You Take napisao je 1982. godine nakon što se razišao s Frances Tomelty, svojom prvom suprugom, i započeo vezu sa svojom sadašnjom suprugom Trudie Styler. Kako bi pobjegao od očiju javnosti, Sting se povukao na Jamajku, a pjesmu je počeo pisati za radnim stolom pisca Iana Fleminga na imanju Goldeneye. 
 
Jedna od najprepoznatljivijih gitarskih dionica u historiji pop muzike je u pjesmi Fragile, nastala u čast Bena Lindera, Amerikanca koji je ubijen od strane pobunjenika u Nigeriji 1987. godine, gdje je bio angažovan na izgradnji hidrocentrale. Ova numera nosi jaku anti ratnu poruku, a posebnu pažnju je privukao u julu ove godine, kada je na koncertu u Varšavi osudio rat u Ukrajini prije izvođenja pjesme.
 
Pored navedenih hitova, publika u Sarajevu će imati priliku da uživa i u vječitim evergreen pjesmama iz ere grupe The Police, poput pjesama Message In The Bottle i čuvene Roxanne. Preostale ulaznice za koncert Stinga u Sarajevu možete kupiti putem portala www.kupikartu.ba.

Slika može predstavljati 1 osoba, playing a musical instrument, gitara i tekst koji navodi 'MESSAGE ENGLISHMAN MAGIC INTROS IF IT'S LOVE FOR HER LOVE RUSHING WATER FAITH FIELDS OF GOLD SPIRITS BRAND NEW DAY SHAPE StingDigest HEAVY CLOUD MOON in B so LONELY DESERT ROSE KING OF PAIN EVERY BREATH BOWS ROXANNE FRAGILE'

-Koncert popularnog muzičara u glavnom gradu naše države zakazan je za 2. oktobar, u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Previous 'FBiH ima najstabilniji budžet u Jugoistočnoj Evropi'
Next Heraldički prsten sa motivom časnog ljiljana kao pečat Bosanskog kraljevstva i Kotromanića

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Počeo 6. AJB DOC: Pažljivo odabrani dokumentarci s fokusom na ljudska prava

Projekcijom filma “Game: Drugi nivo” Sajida Khana Nasirija, Eefje Blankevoort i Els Van Driel u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu u petak je počeo šesti po redu Festival dokumentarnog

KULTURA I UMJETNOST

Amira Medunjanin: Nesuvislo je zvati me divom, to je oprečno sevdahu

  Šesti decembar Sarajevu će biti poseban dan, makar onom Sarajevu koje se prema svojoj djeci odnosi majčinski i s beskrajnom dozom opravdanog ponosa. Od svih onih koji su u

BAŠTINA

Obilježeno 70 godina postajanja Historijskog arhiva Sarajevo (VIDEO)

  Prigodnim programom u sarajevskom hramu kulture i znanja starom 481. godinu Gazi Husrev-begovoj biblioteci večeras je obilježeno 70 godina postojanja i rada Historijskog arhiva Sarajevo koji od 1948. godine