Stipendirano 3.182 djece u Burkini Faso za ovu školsku godinu

Stipendirano 3.182 djece u Burkini Faso za ovu školsku godinu

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS Bosna i Hercegovina zahvaljujući donatorima osigurao je stipendije za 3.182 djece u Burkini Faso za školsku 2020/21. godinu.

EMMAUS je uz pomoć donatora od 2014. godine od kada traje projekat stipendirao ukupno 9.899 djece, prenosi AA.

Iz EMMAUS-a su obavijestili donatore da su stigla pisma djece iz Burkine Faso koju su stipendirali.

“Dragi naši donatori, sredinom sedmice stigle su dvije pošiljke pisama iz Burkine Faso prepune pisama i fotografija djece koje ste upravo vi stipendirali u protekloj godini. Ukupno 3.182 učenika je zahvaljujući vama ostvarilo mogućnost školovanja u ovoj školskoj godini, a od 2014. od kada vodimo ovaj projekat, stipendirano je ukupno 9.899 djece. Sva pisma zahvale su tu.

Ekipa uposlenika MFS-EMMAUS-a radi na razvrstavanju i pakovanju pošte koju u naredih nekoliko dana možete očekivati na vašim adresama. Svi oni koji su uplatili stipendiju za djecu dobit će onoliko pisama koliko su djece stipendirali.

S nestrpljenjem smo očekivali pisma kako bi ista mogli proslijediti svima vama koji ste izrazili želju i ostavili tačne adrese stanovanja“, poručuju iz EMMAUS-a donatorima.

Ponovo su skrenuli pažnju da im se jave na njihov mail ili kontakt broj telefona ukoliko su do kraja prošle kalendarske godine izvršili uplatu na konto stipendija, a u narednih desetak dana ne dobiju pismo zahvale, kako bi ih mogli pronaći u evidencijama uplata.

“Hvala vam u ime sve ove preslatke dječice i u naše ime jer ste nam ukazali povjerenje i bili ponovo uz nas u još jednoj humanoj misiji. Mi nastavljamo i ove godine sa prikupljanjem stipendija, a novac možete uplatiti na žiro račun udruženja sa jasno naznačenom svrhom uplate za stipendiranje djece u Burkini Faso. Važno je napomenuti da pored godišnje stipendije, dijete ostvaruje pravo i na školsku užinu tokom trajanja nastave i sve to za 30 KM. Zvuči nevjerovatno, ali zaista istinito u zemlji koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.

Poticanjem školovanja djece mijenjamo njihov život na bolje, pružamo im instrumente za borbu sa siromaštvom i povjerenje u plemenite ljude“, zaključili su iz EMMAUS-a.

Previous Obilježena 24. godišnjica JU Fond memorijala KS (VIDEO)
Next Svečana promocija 25. klase vojnika u Centru za osnovnu obuku

You might also like

ŽIVOT

‘Bio sam i u Švedskoj, ali sada mi je 100 puta bolje’

Priča Edina Bradarića (45) iz Jablanice kod Maglaja još jedna je pozitivna priča o tome kako je život u ovoj zemlji moguć. Naime, Edin za život porodice zarađuje baveći se

NAŠI DANI

Zajednički iftar imama i sveštenika iz Istočne Hercegovine u Stocu

U nedjelju, 9. maja 2021. godine, održan je zajednički iftar imama i sveštenika iz Istočne Hercegovine u Stocu. Iftaru su prisustvovali bilećki paroh Nebojša Kolović, paroh dabarski i stolački Ratko

ŽIVOT

Mustafić: Najbolji osjećaj je biti ‘svoj na svome’

  Selim Mustafić iz sela Pobuđe kod Bratunca vratio se u svoj rodni kraj sa suprugom i djecom 2000. godine, odlučivši da se baviti stočarstvom kako bi porodici obezbijedio sigurnu