Stižu li investicije iz Turske:  Novalić u Ankari s frimama zainteresovanim za ulaganje

Stižu li investicije iz Turske: Novalić u Ankari s frimama zainteresovanim za ulaganje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Republike Turske Mustafom Sekerom.
 
Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Republici Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.
 
Također je razgovarano i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz Federacije BiH i Turske.
 
Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji Bosne i Hercegovine, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.
 
U poslijepodnevnim satima premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting d.o.o., koja već tri godine posluje u BiH. Tu će prisustvovati i predstavnici kompanije CEO Tarim, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.
 
Na istom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije Siyah Kalem koja planira prezentirati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u Bosni i Hercegovini. Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloji, koja je također zainteresovana za ulaganje u BiH.

-Premijer Novalić posljednjih dana vodi intenzivne razgovore sa turskim domaćinima u cilju unapređenja privredne saradnje.

Previous CBBiH: Depoziti stanovništva iznose 13,35 milijardi BAM
Next Tokić: U jeku ekonomske krize stranačke oligarhije su izdvojile stotine hiljada maraka za hiljade plakata

You might also like

NAŠI DANI

Otvoren mostarski sajam „Dani trešnje 2017“

U Mostaru je danas otvoren 15. Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani trešnje 2017“. Sajam je otvorio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, a ispred Vlade FBiH

Ekonomija/Biznis

U Dubaiju predstavljen projekt turističkog naselja u Trnovu

Kompanija Buroj Property Development predstavila je na sajmu International Property Show, koji je održan u Dubaiju od 30. marta do 1. aprila, svoj projekt Buroj Ozone koji bi se trebao

MADE IN BOSNIA-387

Dva pogona povećala proizvodnju madraca za 100% – Kakanjska firma Delibašić poliuretani oprema hotele Swissotel, Marriot..

  Prošla godina je za firmu Delibašić poliuretani iz Kaknja, koja je razvojem brenda MojSan postala jedan od vodećih proizvođača sistema za spavanje u Bosni i Hercegovini, bila najuspješnija u