Studentima koji upisuju I ciklus IT studijskih programa troškove studija snosit će Kanton Sarajevo

Studentima koji upisuju I ciklus IT studijskih programa troškove studija snosit će Kanton Sarajevo

Svi studenti koji prvi put upisuju prvu godinu prvog ciklusa IT studijskih programa na Elektrotehničkom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u narednoj akademskoj 2022/2023. godini bit će upisani kao redovni, a troškovi njihovog  studija finansirani iz Budžeta  KS.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je ovaj zaključak kao poticaj mladima da se više fokusiraju na IT sektor, koji je prepoznat kao strateška grana privrede i u kojem je iz dana u dan potrebno sve više uposlenika.

Na ETF-u, Odsjeku računarstvo i informatika, na raspolaganju će biti 150 mjesta, a na PMF-u, Odsjeku teorijska i kompjuterska nauka, 100 mjesta.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o broju i strukturi studenata/kandidata za upis u prvu godinu stručnog studija, prvog ciklusa i integriranog studija, drugog ciklusa studija i specijalističkog studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2022/2023. godini.

Prema Planu upisa studenata, Univerzitet u Sarajevu, u akademskoj 2022/2023. godini planira upis 10.641. studenata, od kojih 6.146 studenata na prvom ciklusu studija, 4.287 studenata na drugom ciklusu, te 205 studenata stručnog studija i 78 studenata specijalističkog studija.

Previous Bosnić o razlozima za ostavku: Izbacivanje Pašalića sa spiska vrhunac je grubog miješanja u moj izbor igrača
Next Bosanski zmajevi odletjeli za Montenegro

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Svjetska nagrada za nastavnicu iz Bosne i Hercegovine

Medisa Rožnjaković Aljukić, profesorica engleskog jezika, osvojila je “Pearson English Global Teacher Award” za 2020. godinu. Za istu nagradu konkurisalo je više stotina aplikanata. Ranije, 2017. godine Centar za obrazovne

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Viona – bosanska pametna klupa i digitalni info pult u jednom

Inovatorica iz Jajca, Alma Iskrić Hadžić osmislila je Vionu-urbani mobilijar koji integrišera sve korisne funkcije pametne klupe i digitalnog info kioska, unaprijeđen sa mnogobrojnim, dodatnim, korisnim funkcijama. U skladu sa

MADE IN BOSNIA-387

Avdo Halilović: Uspješan izumitelj koji svoje ideje želi realizovati u domovini (Video)

Avdo Halilović za svoj izum osvojio je prestižnu medalju. Uspjeh je postigao sam uz podršku porodice. Sada mu je neophodna pomoć da ideju realizuje kao bh. brend, umjesto da je proda