Sud BiH: Radovan Veljović osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja tokom rata

Sud BiH: Radovan Veljović osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja tokom rata

Sud Bosne i Hercegovine osudio je u petak Radovana Veljovića na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina protiv čovječnosti u Foči.

Sud Bosne i Hercegovine donio je i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu Radovan Veljović kojom je optuženi oglašen krivim za počinjenje krivičnog djela zločini protiv čovječnosti.

Optuženi je oglašen krivim da je u periodu od početka aprila 1992. godine, pa do kraja jula 1992. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada vojnih, paravojnih i policijskih snaga ‘Srpske Republike BiH’, a potom Republike srpske, usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva općine Foča, znajući za takav napad te da njegove radnje čine dio toga napada, kao pripadnik tih snaga, upotrebom sile i prijetnje počinio silovanje.

Previous Premijer TK Halilagić primio u posjetu Azema Vlasija
Next U Živinicama se gradi devet proizvodnih hala vrijednih oko 50 miliona KM

You might also like

NAŠI DANI

Sljedeće godine Bosna i Hercegovina preuzima kompletnu kontrolu nad svojim nebom!

  Na Svjetskom ATM kongresu koji se od 6. do 8. marta održava u Madridu Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) bila je među nominovanima za prestižno

NAŠI DANI

Mahmutćehajić: Unutarnji sukobi u Bosni uvezeni iz vana

  Rusmir Mahmutčehajić, akademik i nekadašnji potpredsjednik Vlade Bosne i Hercegovine, gostujući na N1 televiziji  kazao je da je zemlja, prošlost, sadašnjost i budućnost zajedničko narodima u Bosni i Hercegovini.

NAŠI DANI

Raspisani ponovni izbori u Srebrenici i Doboju i prijevremeni za načelnika u Travniku i Foči (FBiH)

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 18. (hitnoj, korespodentnoj sjednici održanoj danas, 02.02.2021. godine donijela odluke o održavanju ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj