Sunce i miris behara oživjeli Mostar i najavili početak uspješne sezone

Sunce i miris behara oživjeli Mostar i najavili početak uspješne sezone

 

Cvjetovi i miris behara, procvjetale ljubičice, sunčeve zrake i temperature do 20 stupnjeva prvi su znaci proljeća koji su oživjeli mostarske bašte, parkove ulice i sve dijelove grada, te najavili uspješan početak turističke sezone.

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Andrija Krešić tvrdi da je lijepo vrijeme i miris mostarskog behara u gradu na Neretvi već otvorio predsezonu.

“Zaista imamo prilično veliki broj gostiju, a jedan od najvećih faktora svakako su vremenske prilike. U Mostaru je već probeharalo, sunce grije, što privlači domaće i strane goste, tako da prema sadašnjem stanju su nam očekivanja jako velika“, kaže Krešić za Anadolu Agency.

 

Vjeruje kako će ovogodišnja predsezona, ali i sezona biti najuspješnija do sada.

-Ako se nešto ne desi nepredviđeno ova predsezona i sezona mogle bi biti upamćene po broju gostiju u zadnjih nekoliko godina – ističe Krešić.

Da su očekivanja opravdan uvjerila se ekipa Anadolu Agency koja donosi jedinstvene fotografije svjedočeći živost u gradu na Neretvi. Parkovi i ulice su prepuni građana koji uživaju u ljepotama prirode, a veliki broj domaćih i stranih turista posjetio je i staru gradsku jezgru i uživao u prizoru suncem okupanog Starog mosta u Mostaru.

Gosti koji pristižu kako, kaže Krešić, većinom su iz azijskih zemalja, koji se ne zadržavaju puno u Mostaru, ali kako naglašava ove godine očekuje se povećan broj gostiju iz Italije i Njemačke koji su proteklih godina bili u znatnom opadanju. Mostar je destinacija koju posjećuju gosti iz cijeloga svijeta, a kako naglašava Krešić grad na Neretvi ne zaobilaze gosti ni iz Međugorja ni posjetitelji ostalih znamenitosti u regiji.

Podsjetio je da prema procjenama Turističke ztajednice HNK Mostar godišnje posjeti oko milion gostiju, a kako ističe ako se po jutru dan poznaje ove godine milionski broj posjetitelja Mostar bi trebao nadmašiti.

Previous Zvečan na sjeveru Kosova; nekada je bio istočna bosanska granica
Next Data saglasnost da FBiH bude garant kredita za Blok 7 TE Tuzla

You might also like

TURIZAM

Prva nagrada za bosanski turistički promo video na prestižnom festivalu filma u Japanu

Turistički promotivni video „Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu“, banjalučanina Roberta Dacešina, avanturiste i putopisca, i njegovog saradnika Milana Banjca, proglašen je najboljim turističkim

TURIZAM

Srednjovjekovni bosanski gradić Počitelj oživljavaju posjetioci iz raznih dijelova svijeta

  Srednjovjekovni gradić Počitelj u dolini Neretve koji plijeni pažnju brojnih prolaznika magistralnim putem od Mostara prema Metkoviću s lijepim sunčanim vremenom je postao turistička atrakcija gostiju iz raznih dijelova

TURIZAM

Vlašić unaprjeđuje ljetnu ponudu i razvija sportski turizam

Novoizgrađeni nogometni stadion na Vlašiću značajno je doprinio unaprjeđenju turističke ponude te su, uz postojeću sportsku dvoranu, stvoreni svi uslovi za razvoj sportskog turizma na toj planini, izjavio je Feni