Susret vlasnika oldtimera u Sarajevu: Među izloženima i automobil Franklina Roosevelta (FOTO)

Susret vlasnika oldtimera u Sarajevu: Među izloženima i automobil Franklina Roosevelta (FOTO)

Međunarodni oldtimer susret Sarajevo 2015. u subotu je svečano otvoren vožnjom do Ilidže. Kasnije je upriličena izložba ispred Sarajevo City Centra gdje su građani imali priliku vidjeti oko 40 vozila iz različitih epoha.

Učesnici smotre stigli su iz različitih gradova BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske. Najstarije vozilo je buick iz 1934. godine. Među automobilima je i replika automobila iz 1914. godine u kojem su ubijeni austrijski prijestolonasljednik Franz Ferdinand i njegova supruga Sofija. Posebnu pažnju privukao je i plavi ford, automobil bivšeg američkog predsjednika Franklina Roosevelta koji je dospio u Mađarsku.

Organizator susreta i predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić istakao je da je prezadovoljan odzivom i brojem posada.

– Ovo je divan događaj koji je okupio brojne vlasnike oldtimera. Perazdovoljni smo odzivom građana. Ove godine nam se prvi put dogodilo da nas dočekuju s ovacijama – rekao je Nedim za Faktor.ba.

U nedjelju je u okviru susreta predviđena vožnja od Stupa do Baščaršije, građani će na izložbi ispred Pozorišta imati priliku da izaberu najbolje vozilo.

(Faktor.ba)

Previous Alija Izetbegović - nekoliko kratih poruka
Next Otvorena Spomen soba u Bratuncu

You might also like

NAŠI DANI

Rezultati genetičke analize: Nema razlike između nas, danas, i naših predaka srednjevjekovne Bosne!

Skupne genetičke razlike između recentne, današnje i populacije srednjevjekovne Bosne ne postoje. Promjena vlasti, raznih carstava, nije značajnije uticala na genetičku strukturu današnjih stanovnika Bosne i Hercegovine. Tim stručnjaka Instituta

NAŠI DANI

EK odobrila gradnju Pelješkog mosta na osnovu lažne dokumentacije

  U Stonu je potpisan Zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u gradnju Pelješkog mosta. Izvođač radova preuzeo je svu potrebnu dokumentaciju od predstavnika Hrvatskih cesta, što je i službeno označilo

NAŠI DANI

Vlada RH daje 5,8 miliona EUR bolnici u Mostaru

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske čije su sve tačke dnevnog reda posvećene rješavanju aktuelne krize uzrokovane epidemijom koronavirusa odlučeno je, između ostaloga, kako će se iz državnog budžetaa Hrvatske dodijeliti