Susret vlasnika oldtimera u Sarajevu: Među izloženima i automobil Franklina Roosevelta (FOTO)

Susret vlasnika oldtimera u Sarajevu: Među izloženima i automobil Franklina Roosevelta (FOTO)

Međunarodni oldtimer susret Sarajevo 2015. u subotu je svečano otvoren vožnjom do Ilidže. Kasnije je upriličena izložba ispred Sarajevo City Centra gdje su građani imali priliku vidjeti oko 40 vozila iz različitih epoha.

Učesnici smotre stigli su iz različitih gradova BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske. Najstarije vozilo je buick iz 1934. godine. Među automobilima je i replika automobila iz 1914. godine u kojem su ubijeni austrijski prijestolonasljednik Franz Ferdinand i njegova supruga Sofija. Posebnu pažnju privukao je i plavi ford, automobil bivšeg američkog predsjednika Franklina Roosevelta koji je dospio u Mađarsku.

Organizator susreta i predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić istakao je da je prezadovoljan odzivom i brojem posada.

– Ovo je divan događaj koji je okupio brojne vlasnike oldtimera. Perazdovoljni smo odzivom građana. Ove godine nam se prvi put dogodilo da nas dočekuju s ovacijama – rekao je Nedim za Faktor.ba.

U nedjelju je u okviru susreta predviđena vožnja od Stupa do Baščaršije, građani će na izložbi ispred Pozorišta imati priliku da izaberu najbolje vozilo.

(Faktor.ba)

Previous Alija Izetbegović - nekoliko kratih poruka
Next Otvorena Spomen soba u Bratuncu

You might also like

RIJEČ

Srpska rusofilija: Da li je Putin visok dva metra?

Pradjeda i djed srbijanskog premijera toliko su voljeli Rusiju da su jedanput uzjahali konje i krenuli za Moskvu iz Čipuljića kod Bugojna, ali su od dolaska na cilj odustali već

NAŠI DANI

Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije ‘Država’ prijavu CIK-u za učešće na izborima

 Predstavnici tri politička subjekta predali su uime Koalicije “Država” Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u Sarajevu prijavu za učešće na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

NAŠI DANI

Mostar obilježio “ljiljane” pred UN-om

Mostar — Tri nevladine organizacije iz Mostara u petak prijepodne su u dvorištu Centra za kulturu Mostar upriličile skromnu svečanost, kojom su se prisjetile 22. maja 1992. godine, odnosno godišnjice