Susret vlasnika oldtimera u Sarajevu: Među izloženima i automobil Franklina Roosevelta (FOTO)

Susret vlasnika oldtimera u Sarajevu: Među izloženima i automobil Franklina Roosevelta (FOTO)

Međunarodni oldtimer susret Sarajevo 2015. u subotu je svečano otvoren vožnjom do Ilidže. Kasnije je upriličena izložba ispred Sarajevo City Centra gdje su građani imali priliku vidjeti oko 40 vozila iz različitih epoha.

Učesnici smotre stigli su iz različitih gradova BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske. Najstarije vozilo je buick iz 1934. godine. Među automobilima je i replika automobila iz 1914. godine u kojem su ubijeni austrijski prijestolonasljednik Franz Ferdinand i njegova supruga Sofija. Posebnu pažnju privukao je i plavi ford, automobil bivšeg američkog predsjednika Franklina Roosevelta koji je dospio u Mađarsku.

Organizator susreta i predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić istakao je da je prezadovoljan odzivom i brojem posada.

– Ovo je divan događaj koji je okupio brojne vlasnike oldtimera. Perazdovoljni smo odzivom građana. Ove godine nam se prvi put dogodilo da nas dočekuju s ovacijama – rekao je Nedim za Faktor.ba.

U nedjelju je u okviru susreta predviđena vožnja od Stupa do Baščaršije, građani će na izložbi ispred Pozorišta imati priliku da izaberu najbolje vozilo.

(Faktor.ba)

Previous Alija Izetbegović - nekoliko kratih poruka
Next Otvorena Spomen soba u Bratuncu

You might also like

NAŠI DANI

Sud BiH: Radovan Veljović osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja tokom rata

Sud Bosne i Hercegovine osudio je u petak Radovana Veljovića na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina protiv čovječnosti u Foči. Sud Bosne i Hercegovine donio je i javno objavio

NAŠI DANI

“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

Mostarski Aluminij ide u stečaj. Pred sjedištem HDZ-a BiH u Mostaru protestirali su nezadovoljni radnici. Jedna osoba je povrijeđena, a privedene su dvije osobe zbog napada na policijske službenike, prenose

NAŠI DANI

Od danas dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine preuzima Šefik Džaferović

Dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, po načelu rotacije, u narednih osam mjeseci, od danas preuzima član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Ova rotacija se odvija temeljem Ustava Bosne i Hercegovine,