Svjetski dan svijesti o autizmu

Svjetski dan svijesti o autizmu

Simboličnim puštanjem 100 plavih balona ispred Sebilja na Baščaršiji i šetnjom sarajevskim ulicama, učenici, roditelji i zaposlenici Zavoda “Mjedenica” obilježili su danas Svjetski dan svijesti o autizmu.

Pedagogica Zavoda Zumreta Jeina kazala je Feni da je cilj šetnje skretanje pažnje društva na potrebe i mogućnosti djece i odraslih osoba iz autističnog spektra te izražavanje podrške ovoj populaciji širom svijeta.

Dodala je da su u šetnji, koja je počela ispred Zavoda Mjedenice, zatim zgrade Vlade KS-a  i Predsjedništva BiH,  do Sebilja, sa građanima razgovarali o ovom problemu te im dijelili informativni materijal.

Također, Vijećnica u Sarajevu, vodopadi u Jajcu, Stari most u Mostaru te po prvi put Tvrđava Kastel u Banja Luci večeras će biti osvijetljeni plavom bojom s ciljem podizanja svijesti o autizmu u okviru projekta Light it up Blue.

Previous Bošnjaci na Kosovu i Albaniji: Što dalje od Bosne, ona više u srcu!
Next Nazivi ulica na Baščaršiji podsjećaju na stare esnafe (FOTO)

You might also like

NAŠI DANI

Snažne poruke ministrice Turković u Berlinu – o COVAX-u, migrantskoj krizi, izbornom zakonu

Savezna Republika Njemačka je bila i ostala jedan od najvećih prijatelja i partnera Bosne i Hercegovine, njezin važan oslonac na putu obnove te podrška na putu ka euroatlantskim integracijama, kazala

NAŠI DANI

Lišen slobode osumnjičeni za ratni zločin u Balatunu kod Bijeljine

Operativnim radom Tužilaštva BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nakon 3 mjeseca lociran je i lišen slobode osumnjičeni za ratni zločin u Balatunu kod Bijeljine u mjesecu septembru 1992.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Rade Garić osuđen na 20 godina zatvora za zločine u Vlasenici i nad Srebreničanima

Rade Garić osuđen je jutros na 20 godina zatvora za progon na području Vlasenice 1992. te za zločine nad Srebreničanima u julu 1995. godine. Proglašen je krivim za ubistva, zatvaranja, mučenja,