Svjetski uspjeh tešanjske Oaze u američkom Berkeley Springsu

Svjetski uspjeh tešanjske Oaze u američkom Berkeley Springsu

Prirodna mineralna voda Oaza  – Tešanjski kiseljak nagrađena je srebrenom medaljom za kvalitet na ovogodišnjem 25. po redu Međunarodnom testiranju voda u američkom Berkeley Springsu.

Prirodna minerlana voda Oaza je ocijenjena najvišim ocjenama u kategoriji kiselih voda (“sparkling waters”) u konkurenciji voda iz cijelog svijeta, a u zvaničnom saopćenju žirija navodi se da je Oaza osvojila “srebro” nakon nekoliko dobijenih “zlatnih” medalja.

“Ovo je još jedan svjetski uspjeh Oaze. Biti nekoliko godina najbolji na svijetu, a onda nakon izvjesnog perioda dobiti na najznačajnijem međunarodnom testiranju voda ponovno takve ocjene kvaliteta na najvišoj razini, istinski je podvig i potvrda da je Oaza zapravo bosansko čudo i ponos cijele BiH. Ovo je povratak Oaze na svjetsku scenu i to na velika vrata”, kazao je tom prilikom Armin Hrvić direktor kompanije Oaza d.o.o. iz Tešnja.

Međuanrodna smotra voda u Berkeley Springsu vrijedi za jednu od najavažnijih u svijetu, i usporedbe radi nagrade dobivene u ovom gradu u Vest Virdžiniji za vodu pandan su nagradama fotografija “Oskar” Američke filmske akademije.

Oaza je do sada na “Berkeley Springs International Water Tasting Awards” ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom  bronzanom medaljom 2001., te zlatnom medaljom 2002. godine. Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

Pored Oaze koja je ocijenjena kao druga, prvo mjesto ove godine pripalo je “Daphne-Ultra Premium Quality” prirodnoj mineralnoj vodi iz Atine. Treće i četvrto mjesto pripalo je vodama iz Novog Zelanda “Antipodes” i “Otakari”, dok je peto mjesto zauzela američka voda “Castle Rock”.

(ekapija.ba)

Previous Tuka osvojio zlatnu medalju, Pezer bronzani
Next Kameni most u blizini Banje Luke: Omiljena destinacija penjača iz cijelog svijeta

You might also like

Ekonomija/Biznis

Stotine radnih mjesta: U mjesec dana tri nove fabrike za proizvodnju obuće u Novom Travniku

Grad u Centralnoj Bosni, Novi Travnik, nastavio je sa svojim ekonomskim razvojem. Jedina je opština u Bosni i Hercegovini u kojoj su se u mjesec dana otvorile 3 firme. Posljednja

Ekonomija/Biznis

Agroideja iz Ustikoline proizvodi voće, povrće i žitarice

Firma ”Agroideja” Ustikolina koju su prije tri godine pokrenuli partneri iz Bosne i Hercegovine i Švicarske, uspješno se bavi biljnom proizvodnjom. Na lokalitetu nekadašnjeg voćnog rasadnika na Cvilinu, na površini

MADE IN BOSNIA-387

TTU Energetik vać na nogama: Za manje od mjesec dana potpisani ugovori vrijedni blizu šest miliona maraka

Šesnaest trakastih transportera vrijednih više od četiri miliona KM tuzlanski TTU Energetik proizvest će za potrebe tri rudnika koncerna Elektroprivrede: Rudnik  Breza, Abid Lolić i Zenica. Potvrdili su to svojim