Talentovani fudbaler: Rođen u Sloveniji, igra u Austriji – odabrao bosansku reprezentaciju

Talentovani fudbaler: Rođen u Sloveniji, igra u Austriji – odabrao bosansku reprezentaciju

Čini se da je slovenska reprezentacija izgubila “borbu” za nadarenog braniča koji kruh zarađuje u austrijskoj Bundesligi. Od sada će Tarik Muharemović predstavljati boje Bosne i Hercegovine, pišu sportski mediji u Sloveniji.

18-godišnji defanzivac, rođen u Ljubljani, pozvan je u U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja će se početkom juna u prijateljskim susretima suočiti sa Hrvatskom i Saudijskom Arabijom.

Navodi se da su i Austrijanci bili zainteresovani za Muharemovića, koji od malih nogu sa porodicom živi u Austriji. Prema nekim informacijama, sportski direktor Peter Schöttel želio ga je u mlađim selekcijama austrijske reprezentacije.

Visoki odbrambeni igrač dobio je priliku u prvoj postavi Wolfsbergera na kraju sezone i očito je ispunio očekivanja profesionalnog menadžmenta kluba koji je sezonu završio na 5. mjestu austrijske Bundeslige.

Previous Obilježavanje Dana bijelih traka: Poseban fokus na 102 ubijene djece
Next Kalajdžije u Čipulićima

You might also like

SPORT

Tuka pobjednik utrke na mitingu u Italiji: Amelovo najbolje vrijeme ove sezone

Amel Tuka slavio je sinoć na mitingu u italijanskoj Brugneri u utrci na 800 metara s vremenom 1:44.80. Prvi put u sezoni Tuka je istrčao trku u vremenu ispod 1:45.

SPORT

Blažević: Baždarević mora uvjeriti igrače da niko nije bolji od nas

Ovo podneblje svakodnevno daje talente i Bosna i Hercegovina nikada neće biti bez neophodne nadarenosti. Međutim, treba to sve znati ujediniti. Mislim da Mehmed Baždarević već ima stanovito iskustvo. I

SPORT

Ženski fudbal: Pobjeda Bosne u Haifi

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Izrael u gostima – 1:3. Golove za selekciju koju vodi Samira Hurem postigle su Sofija Krajšumović i Dajana Spasojević u prvom, te