Talentovani košarkaš Karahodžić nakon dozvole da nastupa za BiH: Ostvarila se moja najveća životna želja!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je dva posljednja ljeta pokušavao dobiti dozvolu za nastup Kenana Karahodžića, ali do toga jednostavno nije došlo. Karahodžić je odlukom FIBA-e tek od ove godine stekao pravo nastupa za popularne Zmajeve.

Košarkaški savez Srbije (Kenan je rođen u Bačkoj Topoli ), je za razliku od Finske koja je sprječavala nastup Sulejmanovića, dozvolio nastup Karahodžiću već od ove godine i sa 20 godina će moći igrati i za U 20 reprezentaciju, ali i za seniorsku koju će sa klupe predvoditi trener zagrebačke Cibone Damir Mulaomerović.

Karahodžić je pod ugovorom sa španskom Unicajom iz Malage od 2012. godine, a proveo je dio ugovora i na posudbi u filijali Clinicas Rinconu. Odigrao je sedam utakmica u Euroligi u dresu Unicaje, a dva u španskoj.

Sigurno je da će biti veliko pojačanje za Bosnu i Hercegovinu koju u narednom periodu očekuju Kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će biti odigrano u augustu.

„Šta reći nakon svega? Ostvarila se moja najveća životna želja! Od danas sam član reprezentacije Bosne i Hercegovine i dresa kojeg sam toliko želio. Emocije su pomiješane u ovom trenutku i svakom Bosancu i Hercegovcu je san da nastupi za svoju reprezentaciju“, rekao je Kenan Karahodžić u izjavi za N1.

(mb)

Previous Dan kada je izvojevana pobjeda na Žuči
Next Bosna - Ilirska i gotska komponenta dominantnije od slavenske

You might also like

SPORT

Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Beogradu

Desetostruka državna prvakinja Lejla Tanović pobjednica je UCI C2 utrke u Beogradu. Nakon što je prošle sedmice odbranila Balkanasku titulu, četvrti put zaredom, Tanović je upisala još jednu pobjedu na

SPORT

Košarka: Juniorsku reprezentaciju na Eurobasketu predvodit će Musa i Čampara – Pandža selektor

Pred našom ekipom je Evropsko prvenstvo, a Džanana Musu i njegove kolege predvodit će provjereni dvojac koji nam je donio dosta radosti u prošlosti Košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine ne

SPORT

Mediteranske igre Oran 2022: Četvrta bronzana medalja za Bosnu i Hercegovinu

Četvrtog takmičarskog dana, obradovala nas je džudašica Anđela Samardžić osvojivši bronzanu medalju, za sada četvrtu za Bosnu i Hercegovinu. Na putu do medalje pobijedila je predstavnice Francuske i Alžira a