Teniski kompleks u visočkom parku „Ravne 2“

Teniski kompleks u visočkom parku „Ravne 2“

Pripreme za otvorenje Regionalnog teniskog centra u parku „Ravne 2“ u Visokom u završnoj su fazi, a danas je terene zajedno sa dr. Semirom Osmanagićem obišao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić. Dr. Osmanagić je gradonačelnika upoznao sa svim dosadašnjim radovima koji su se desili u proteklih nešto više od dva mjeseca, ali i sa samim kompleksom, koji je sa dva vrhunska terena i pratećim objektima, na svjetskom nivou.

– Ponosan sam što će naš grad dobiti jedan ovakav teniski centar koji je u rangu najboljih svjetskih teniskih centara. Visoko će sutra ponovo biti u svim regionalnim, ali i svjetskim medijima i ponovo iz Visokog šaljemo jednu dobru, pozitivnu priču, tako da sam sretan što sam na čelu grada iz kojeg u svijet idu samo pozitivne priče, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. – kazao je nakon posjeta gradonačelnik Ganić. Inače, za sutra je planirano i svečano otvorenje kojem će prisustvovati brojne zvanice iz javnog života naše zemlje, ali i zemalja regiona, kao i vrhunski teniski mečevi, koje će pratiti preko 130 novinara iz više od 60 medijskih kuća.

-Svečano otvaranje teniskog kompleksa u ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’ u Visokom će se održati sutra, 13.07.2022. godine. Program počinje u 10:00 sati na teniskom stadionu, teren br.1, a završava u 20:45. Program će pored centralnog događaja, susret i meč vrhunskih teniskih profesionalaca Novaka Đokovića, Aljaža Bedenea, Ivana Dodiga i Aldina Šetkića, biti obogaćen kulturnim, muzičkim i gastronomskim sadržajem, najavili su iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Dolazak u nekadašnje sjedište bosanske države najavio je i jedan od najboljih tenisera svijeta, Srbijanac Novak Đoković. Đoković je prije par dana osvojio Wiblodonu te tako došao do 21. Grand Slam titule.

– Tereni uz svu prateću infrastrukturu postat će centar regionalnog tenisa. Poznato je da Novak često dolazi u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Visoko gdje ostane par dana. Sa ovim terenima, vrhunskom teretanom i smještajnim kapacitetima sada može ostati desetak – petnaest dana i obaviti pripreme u Visokom. Zamislite kakvu će to poruku poslati svijetu i regionu i koliko će privući mališana da se bave ovim sportom. Kada je trenirao u centu “Safet Zajko”, u lokalne klubove se odmah prijavilo oko 200 mališana – kazao je Semir Osmanagić.

– Zamislite da dođu Tsitsipas ili Medvedev i petnaestak dana treniraju sa Đokovićem. To je nešto što bi odjeknulo u svijetu. Također, želimo da ove terene redovno koriste i najmlađi i uče od najvećih. Sve to bi imalo težinu kao turistička promocija Bosne i Hercegovine – istakao je Osmanagić.

Osmanagić je kazao i to da je sve koštalo oko 500 hiljada maraka te da je za izgradnju ovog teniskog kompleksa podigao dva kredita…

Predsjednik Teniskog saveza BiH Miodrag Marković ističe da će tereni u Visokom, kao i dolazak Đokovića, imati ogroman efekat na razvoj ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

– Tenis u Bosni i Hercegovini svake godine napreduje. Davis kup reprezentacije je 29. u svijetu. Poželio bih što brži oporavak Damiru Džumhuru koji je mnogo učinio za bh. tenis. Savez će uvijek pomagati koliko god može ovaj projekt u Visokom, a sve u cilju razvoja tenisa u BiH – kazao je Marković.

Foto: Bojan Krajišnik, visoko.ba

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Bosanski biznismen zaposlio 100 radnika iz Turske - smatra da su najkvalitetniji i nama po mentalitetu najbliži radnici
Next Hljeba i igara ili koliko košta naše dostojanstvo?

You might also like

SPORT

Konjičanka Almira Lizde svjetska prvakinja u dizanju tegova

Konjičanka Almira Lizde nova je svjetska prvakinja u dizanju utega, javlja agencija Patira. Lizde  je na Svjetskom prvenstvu u češkom Trutnovu postala svjetski prvak u powerliftingu u kategoriji do 82.5

SPORT

Abedin Mujezinović osvojio zlatnu medalju na 800 m na balkanskom dvoranskom prvenstvu

Bosanskohercegovački srednjeprugaš Abedin Mujezinović osvojio je danas na 27. balkanskom dvoranskom atletskom prvenstvu u  Istanbulu prvo mjesto i zlatnu medalju u trci na 800 metara. Mujezinović je pobijedio s vremenom

SPORT

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030. Uz uspješnu organizaciju ZOI ’84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i