Tešanj: Nove investicije i poslovni uspjesi

Tešanj: Nove investicije i poslovni uspjesi

U Tešnju je proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Ovo je prva ovako proizvedena cipela u Bosni i Hercegovini, jer se do sada u našoj zemlji i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program.

Tim povodom, Općinski načelnik Suad Huskić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su firmu Alpina Bromy.

Direktor Suad Roša, istakao je da je ovo rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja Alpina Bromy-ja, posebno nove investicije u opremu vrijednosti cca 5 miliona KM. Nova i moderna mašina i oprema iz Njemačke omogućuje proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visokog kvaliteta. Konačna odluka i povjerenje za dalje investiranje donesena je u Alpina Slovenija.

Uz ovu investiciju zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta, te omogućava planirano novo zapošljavanje cca 85 radnika do kraja godine.

Dnevno je planirana proizvodnja cca. 2500 pari gotovih cipela, ili godišnje preko 400.000 pari. Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom „MADE IN BIH “.

“Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, jer će uz investicije biti zadržana postojeća radna mjesta i otvorena i nova radna mjesta.

Tokom septembra sam posjetio tri takve investicije u Tešnju (Mann+Hummel BA, Inženjering i Alpina Bromy). Iskrene čestitke i želje za dalji uspjeh svim uposlenim u Alpina Bromy, centrali Alpine u Sloveniji, te posebno direktoru Suadu Roši, koji je pokazao da predanost i posvećenost poslu daju rezultate”, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Previous „Sarajevo Outdoor City“ (Video)
Next Zmajevi će imati podršku: Djelimični povratak gledalaca na 'Grbavicu' i 'Bilino polje'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Za razvoj željeznica Vlada FBiH izdvaja 7.673.000 maraka

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, utvrdila Prijedlog programa javnih investicija u Federaciji BiH 2020.-2022. godina, kojim je obuhvaćeno 118 projekata ukupne vrijednosti 16.674,64

Ekonomija/Biznis

Mladi poljoprivrednik iz Kaknja: Ko hoće raditi, od stočarstva i rada na selu se može odlično živjeti

  Mirnel Hadrović, 31-godišnji Kakanjac, po zanimanju medicinski tehničar imao je mnogo ponuda za odlazak u inostranstvo, gdje je mogao poput velikog broja mladih iz Bosne i hercegovine riješiti svoja

MADE IN BOSNIA-387

Zenička industrija mlijeka: Bosna i Hercegovina ima sve predispozicije za proizvodnju i izvoz zdravog mlijeka

  Zenička industrija mljeka (ZIM) istrajava u programu prirodnih, bioloških i zdravih mliječnih proizvoda, bez aditiva i konzervansa. Istovremeno razvojem vlastite kooperantske mreže proizvođača mlijeka uz svježinu i kvalitet, koji