Tešanj: Počinje gradnja škole u Medakovu

Tešanj: Počinje gradnja škole u Medakovu

Općinski načelnik Suad Huskić, Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić i predstavnik firme Inžinjering1 potpisali su u petak u Tešnju Ugovor o početku gradnje novog objekta škole u Medakovu. Ukupna vrijednost investicije je preko 2 miliona maraka.

Riječ je o početku gradnje objekta nove škole u Medakovu čime će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka adekvatnog prostora za odvijanje nastave za oko 435 učenika ove osnovne škole.

“Potreba za novim objektom škole u Medakovu postoji odavno, ali tek sada su stečeni svi potrebni uslovi za početak gradnje. Projekat gradnje nove škole u Medakovu je jedan od ciljeva iz Strategije razvoja. Posebno mi je drago da sa Ministrastvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK ostvarujemo partnerstvo i na realizaciji ovog projekta, iako Općina Tešanj nema stvarnu nadležnost kada je obrazovanje u pitanju. Dakle, sredstva za gradnju škole obezbijedili su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Općina Tešanj, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Tokom 2019. i 2020. godine završena je projektna dokumentacija, kao i sve potrebne dozvole za gradnju, provedena je procedura javne nabavke, te se u narednih mjesec dana očekuje početak gradnje nove škole u Medakovu.

“Osim ovog projekta, sa Općinom Tešanj uspješno smo realizovali projekat izgradnje četiri školske dvorane, a u narednom periodu slijedi i rekonstrukcija nekoliko škola na području općine Tešanj. Posebno želim naglasiti dobru saradnju sa Općinom Tešanj koja je uključena u većinu ovih projekata, a u projektima učestvuju i građani, i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama”, kazao je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić .

Za prvu fazu gradnje bit će utrošeno oko 250 000 KM. Nova škola u Medakovu bit će urađena po savremenim standardima za odvijanje nastave.

Previous Stefan Nemanja: Spaljivao je bogumile, SPC ga proglasila svecem. Sada dobija gigantski spomenik u Beogradu
Next "Bosna i Hercegovina - 80 najljepših mjesta" vodič za putovanje domaćih i stranih turista

You might also like

NAŠI DANI

Bacanjem ruža niz liticu obilježena 26. godišnjica zločina na Korićanskim stijenama

  Dvije stotine ruža bačeno je s litice na lokalitetu Korićanskih stijena na Vlašiću, gdje je 21. augusta 1992. godine strijeljano najmanje 200 bošnjačkih i hrvatskih muškaraca, javlja Anadolu Agency

NAŠI DANI

Parlament Bosne i Hercegovine sprema Rezoluciju: Bošnjake i Srbe proglasiti konstitutivnim u RH

  U Parlamentu Bosne i Hercegovine sprema se Rezoluciju Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH o sudi uplitanja Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, javlja Patria. Ova Rezolucija koju

NAŠI DANI

Nema novogodišnjih koncerata u Banjaluci, policija traga za organizatorima demonstracija

  Ne želimo da damo povod ni za jedan novi incident, ne želimo da ugrozimo izvođače, goste, Banjalučane, koncerata neće biti, oni su spriječeni, izjavio je danas na vanrednoj konferenciji