Tešanj: Počinje gradnja škole u Medakovu

Tešanj: Počinje gradnja škole u Medakovu

Općinski načelnik Suad Huskić, Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić i predstavnik firme Inžinjering1 potpisali su u petak u Tešnju Ugovor o početku gradnje novog objekta škole u Medakovu. Ukupna vrijednost investicije je preko 2 miliona maraka.

Riječ je o početku gradnje objekta nove škole u Medakovu čime će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka adekvatnog prostora za odvijanje nastave za oko 435 učenika ove osnovne škole.

“Potreba za novim objektom škole u Medakovu postoji odavno, ali tek sada su stečeni svi potrebni uslovi za početak gradnje. Projekat gradnje nove škole u Medakovu je jedan od ciljeva iz Strategije razvoja. Posebno mi je drago da sa Ministrastvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK ostvarujemo partnerstvo i na realizaciji ovog projekta, iako Općina Tešanj nema stvarnu nadležnost kada je obrazovanje u pitanju. Dakle, sredstva za gradnju škole obezbijedili su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Općina Tešanj, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Tokom 2019. i 2020. godine završena je projektna dokumentacija, kao i sve potrebne dozvole za gradnju, provedena je procedura javne nabavke, te se u narednih mjesec dana očekuje početak gradnje nove škole u Medakovu.

“Osim ovog projekta, sa Općinom Tešanj uspješno smo realizovali projekat izgradnje četiri školske dvorane, a u narednom periodu slijedi i rekonstrukcija nekoliko škola na području općine Tešanj. Posebno želim naglasiti dobru saradnju sa Općinom Tešanj koja je uključena u većinu ovih projekata, a u projektima učestvuju i građani, i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama”, kazao je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić .

Za prvu fazu gradnje bit će utrošeno oko 250 000 KM. Nova škola u Medakovu bit će urađena po savremenim standardima za odvijanje nastave.

Previous Stefan Nemanja: Spaljivao je bogumile, SPC ga proglasila svecem. Sada dobija gigantski spomenik u Beogradu
Next "Bosna i Hercegovina - 80 najljepših mjesta" vodič za putovanje domaćih i stranih turista

You might also like

NAŠI DANI

Premijer obradovao Krajišnike: Nismo odustali od izgradnje ceste Sarajevo – Bihać preko Bosanskog Petrovca

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine predvođena premijerom FBiH Fadilom Novalićem razgovarala je danas s načelnikom Bosanskog Petrovca Mahmutom Jukićem o brojnim temama i projektima od značaja za tu općinu

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Džaferović prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na sve fočanske šehide i žrtve, nevino ubijene tokom agresije

Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća, na Mostu stradanja (Željeznički most kod KPD Foča), član Predsjedništva BiH Džaferović i predstavnici delegacija drugih institucija odali su počast žrtvama. Član PBiH Džaferović je

NAŠI DANI

Bećirović: HDZ nosioci južnoafričkih vrijednosti iz vremena etničkog aparthejda; Ministarstvo pravde je ‘ministarstvo nepravde’

Tokom rasprave o dnevnom redu 45. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zastupnik Socijaldemokratske partije BiH dr. Denis Bećirović zatražio je da zastupnici razmatraju informaciju Vijeća ministara o