Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu u Madridu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu u Madridu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) predstavila je španskom tržištu turističku ponudu Kantona Sarajevo na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu 2019. održanom od 23. do 27. januara.

FITUR je sajam globalnog karaktera a ujedno je i vodeći sajam turizma u Španiji. Izložbeni prostor se prostirao u devet paviljona. Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo se nalazio u paviljonu 4 – Evropa. Sajam je posjetilo više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, već je drugi put učesnik sajma i nakon kontinuiranih nastupa i prezentacija ostavljen je trag na španske turoperatere i posjetioce sajma. Na sajmu je dogovorena saradnja na izdavanju turističkog vodiča za Sarajevo, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To bi bio prvi vodič na španskom jeziku koji opisuje turističke znamenitosti Sarajeva ali i šire, saopćeno je iz TZKS.

Posjetioce sajma su najviše zanimale kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva, a željeli su i saznati koji su najbolji i najbrži letovi za dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Štand je bio veoma posjećen, jer se, između ostalog, nalazio na vrlo frekventnom mjestu.

Previous U SREBRENICI POKRENUTA PROIZVODNJA KLAS RAHAT LOKUMA
Next Savršen vikend na Vlašiću (VIDEO)

You might also like

BAŠTINA

Fondacija Mak Dizdar ʽskrećeʼ turiste u Stolac

Projektom ‘Stolac: Raskršće civilizacija’ predviđeno je povećanje broja turističkih posjeta općini kroz stvaranje i promoviranje nove turističke rute. U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine jučer je predstavljen projekt Stolac: raskršće civilizacija, čiju

TURIZAM

Igman: Pri kraju radovi na izgradnji hotela vrijednog 14 miliona BAM

Na olimpijskoj planini Igman privode se kraju radovi na izgradnji Hotela O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM u vlasništvu Top One Business Group iz Dubaija. Načelnik Općine

OTPOR BOSNE

‘Tunel spasa’ obišlo više od 160.000 posjetilaca

Spomenički kompleks Tunel D-B, poznatiji i kao “Tunel spasa”, među najinteresantnijim je i najposjećenijim muzejskim lokacijama u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. U protekloj godini, zabilježen je značajan porast posjećenosti.