Tuzla: Naučni skup “Državnost i granice Bosne i Hercegovine kroz historiju”

Tuzla: Naučni skup “Državnost i granice Bosne i Hercegovine kroz historiju”

U povodu trideset godina obnove nezavisnosti 16. i 17. decembra održan je dvodnevni Međunarodni naučni skup “Državnost i granice Bosne i Hercegovine kroz historiju”.

Historičari i pravnici, eminentna imena iz zemlje i regije, analizirali su državno-pravni razvitak Bosne i Hercegovine kroz njenu hiljadugodišnju historiju. Skup su organizovali; Pravni fakultet UNTZ i Naučno društvo pravnika Tuzla.

Video RTVTK

RTV7 Tuzla
Previous Opet po starom: Na dočeku u Zagrebu fudbaleri Hrvatske zapjevali presuđenoj paradržavnoj tvorevini
Next Pele čestitao Argentini i Messiju, pohvalio Mbappea i Maroko

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

OTVORENA IZLOŽBA „SREDNJOVJEKOVNE POVELJE I PEČATI BOSANSKIH VLADARA I VLASTELE“

  „Srednjovjekovne povelje i pečati bosanskih vladara i vlastele“ autora Jasmina Mandžukića, kustosa Muzeja Tešanj. Na izložbi je prikazano 15 panoa sa srednjovjekovnim poveljama i 15 replika reprezentativnih pečata bosanskih

HISTORIJA

Prije 23 godine RBiH dobila zastavu s ljiljanima

Prva zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine zvanično su usvojeni 4. maja 1992. godine, prenosi bh. novinska agencija Patria, a pred zgradom UN-a u Njujorku zaviorila se 22. maja 1992.

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Godišnjica rođenja Mustafe Imamovića

Mustafa Imamović, jedan od najuglednijih i najznačajnijih historičara Bosne i Hercegovine, rođen je na današnji dan 29. januara 1941. godine u Gradačcu. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom