Tuzlanska Dita ide uzlaznim putem

Tuzlanska Dita ide uzlaznim putem

 

Otkako je najveći trgovinski lanac u Bosni i Hercegovini, kompanija ”Bingo” preuzela tuzlansku industriju deterdženata, u ”Diti 1997.” Tuzla imaju uredne plaće, normalne uvjete rada i potpisan Kolektivni ugovor.

U Sindikatu su nam potvrdili da su radnici zadovoljni i činjenicom što se svakodnevno ulaže u tvornicu, a što im jamči da tvornica ima budućnost.

Godinu i po nakon zatvaranja stečaja odnosno preuzimanja nekad posrnule tvornice, u ”Diti 1997.” Tuzla u zagrijanim i renoviranim halama na novim mašinama, radi stotinjak radnika. Iz proizvodnje tuzlanske industrije deterdženata izlazi sedamdesetak proizvoda; tečnih, praškastih, agresivnih deterdženata, ali i programi autokozmetike i omekšivača, te hemijska sredstva za industriju.

U ”Diti 1997.” navode da investicije premašuju 3 miliona KM i da su već za februar najavljena nova ulaganja. Uloženo je u sistem pakirnice praškastih deterdženata za 6, 9 i 11 kg, te cjelovito postrojenje sa rezervoarima za omekšivače i tečne abrazive. Osim što su vratili tržište prostora bivše Jugoslavije, izvoze i na tržište EU. Sve to jamči da Dita ima budućnost, te da su samim tim sigurene i egzistencije radnika koji su proteklih godina znali samo za borbu i čekanje, kazali su nam u Sindikatu zaposlenih u Industriji deterdženata ”Dita 1997.” Tuzla.

Izvor: rtvtk

Previous Zaleđeni vodopad Skakavac, Sarajevo (VIDEO)
Next Uspješan početak: Koteksova proizvodnja u Zavidovićima proizvela 40.000 jedinica

You might also like

Ekonomija/Biznis

Hifa-Oil terminali u Prijedoru uz Zenicu postaju snažno energetsko čvorište u Bosni i Hercegovini

Kompanija Hifa-Oil 2020. godine odlučila se na preuzimanje prijedorskog „Energopetrola“ i kupovinu Terminala u Brezičanima kod Prijedora. Prije kupovine ovi terminali nisu korišteni te nikad ranije nisu stavljeni u funkciju.

Ekonomija/Biznis

Domaći trgovački lanac radnicima isplaćuje skoro 10 miliona KM finansijske podrške

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group danas je u Sarajevu održala konferenciju za medije. Ova grupacija, sa skoro 9.000 zaposlenih, najveći je investitor i poslodavac u Bosni i Hercegovini, a

MADE IN BOSNIA-387

Softver industrija: Oni izvoze bosansku pamet i jačaju bh. ekonomiju

Softver industrija je prava oaza dobro plaćenih poslova u pustinji kakvom se često čini Bosna i Hercegovina. Ova oblast u posljednjih nekoliko godina doživjela je stabilan trend rasta (72 posto