Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

 

Tuzlanski borci okupljeni u jedinstvenu boračku organizaciju zatražili su da Damir Nikšić, član SDP-a, bude proglašen nepoželjnom osobom na području Tuzle.

Ovaj zahtjev dolazi nakon što je Nikšić upao na Glavni odbor SDP-a i, između ostalog, poručio da se članovi iz Tuzlanskog kantona vrate u ruralnu Tuzlu, ali u hitnoj pomoći.

Također, ranije je Društvo novinara reagovalo nakon što je Nikšić sve novinare koji su izvještavali sa sjednice Glavnog odbora SDP-a nazvao lešinarima. Novinari neće dozvoliti da ih se na ovako primitivan način vrijeđa, posebno jer su medijske ekipe u centrali SDP-a provele više od 12 sati, poručili su iz Društva novinara.

-Nikšić je članove ove partije iz Tuzle označio ‘konzervativnim krilom’. U naknadno izbrisanom videu prepričava kako je ušao u verbalni sukob s nekim članovima iz Tuzle te spominje kako im je psovao Mustafu Busuladžića.

Videa koja je objavljivao Nikšić te večeri inače obiluju psovkama na račun onih koji su, po njegovom mišljenju, bili za koaliciju s SDA. Najviše je prozivao Tuzlake i Zlatka Lagumdžiju.

Gepostet von Damir Nikšić am Samstag, 9. Februar 2019

Previous Nikola Bilić: Mnogo simbolike danas u gradu podno Trebevića
Next Škola počinje ugradnju solarnih panela i elektrane, što će joj osigurati energetsku samostalnost, a učenicima zaradu

You might also like

NAŠI DANI

Da li će EU promijeniti priču u vezi proizvodnje energije na ugalj: Cijene uglja u Evropi porasle za 18 posto

Uvođenjem sankcija i restrikcija protiv Rusije, cijena tone uglja u martovskim fjučers ugovorima u Evropi porasla je za 18 posto. Na tržištu fjučers uglja API2 u Rotterdamu, cijena tone uglja

NAŠI DANI

Ilidža: Obilježena 25. godišnjica Četvrte viteške brigade

Polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje Ilidža i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ilidža počelo je obilježavanje 25. godišnjice od formiranja Četvrte viteške motorizovane brigade. Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža  Muhamed Omerović rekao

NAŠI DANI

Turska migrantima preporučila rute kojima zaobilaze Bosnu i Zapadni Balkan

Turska je hiljadama migranata koji se kreću ka njenoj granici s Grčkom, preporučila nove rute na putu ka Zapadu, tako što će zaobići sve zemlje bivše Jugoslavije, kao i Albaniju.