U ASA bolnici rođene prve bebe, blizanci

U ASA bolnici rođene prve bebe, blizanci

U prodilištu ASA bolnice, u općini Novi Grad Sarajevo jučer su rođene prve bebe, blizanci, djevojčica i dječak.

Mališani su na svijet stigli uz podršku stručnog tim ASA bolnice, te donijeli sreću i osmijehe na lica roditelja, ali i medicinskog osoblja prve privatne bolnice u gradu Sarajevu.

Ovim povodom porodilište ASA bolnice posjetio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. Čestitao je roditeljima na prinovi i doktorima koji su obavili porođaj, istakavši da je jako sretan što će se u budućnosti našim sugrađanima u rodnim listovima Općina Novi Grad Sarajevo upisivati kao mjesto rođenja.

„Ovo je vjerovatno najljepši povod zbog kojeg smo mogli doći u ASA bolnicu, a to je prvi porođaj koji je obavljen u toku vikenda. Posebno nas raduje da se radi o blizancima, dječaku i djevojčici i na neki način ovim je počelo sa radom porodlište ASA bolnice. Ja se nadam i vjerujem da će veliki broj naših sugrađana u budućnosti da se rodi upravo ovdje, u Novom Gadu, u ASA bolnici. Mi smo kada se gradila bolnica govorili o tome da će ovo biti prilika da naša Služba za opće poslove počne sa upisivanjem u knjigu rođenih, onih koji su rođeni u općini Novi Grad. Novi Grad je općina sa najviše stanovnika i lijepo je da postoji jedna takva prilika. Ono što sam ja mogao da zaključim iz razgovora sa roditeljima, jeste da su zaista veoma zadovoljni tretmanom, svim onim što im je pruženo ovdje u bolnici“ rekao je načelnik Efendić.

Direktor Odjeljenja ginekologije i akušerstva ASA bolnice doc. dr. Azur Tulumović kazao je da su uspješno obavili prvi porođaj u porodilištu ASA bolnice, te da to predstavlja jedan veliki korak za budućnost.

„Imali smo prvi porođaj u našoj ASA bolnici u porodilištu. Rođeni su blizanci, porođeni prirodnim putem. Porođaj je protekao uredno i majka i otac su zadovoljni, sve vrijeme su bili zajedno tokom poroda, i sada su zajedno sa svojim bebama. To je za nas jedan veliki korak za buduće djelovanje i nadamo se da ćemo nastaviti ovim tempom“, izjavio je doc. dr. Tulumović.

Previous ZDK, primjer dobre prakse: Nastavni planovi i programi prilagođeni potrebama tržišta rada
Next Francuska podržava MKS nakon traženja naloga za hapšenje izraelskih zvaničnika i čelnika Hamasa

You might also like

ŽIVOT

Boro Nišić iz Bosanske Gradiške sugrađanima dijeli besplatne obroke: Niko ne zaslužuje da bude gladan

Boro Nišić (35), grill majstor koji živi u Gradišci u svojoj pokretnoj roštiljnici u kombiju – “Bijela lađa” svakodnevno podijeli obroke za desetak sugrađana koji su gladni, a ne mogu

DUHOVNOST

Posmatranje našeg naroda sa pozicije sile je pokazatelj elementarnog nerazumijevanja i nepoznavanja i Bosne i Bošnjaka

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osvrnuo se na intenzivirane razgovore srpskih i hrvatskih političkih lidera.  Izjavu reisu-l-uleme tim povodom prenosimo u cijelosti: – U ime

NAŠI DANI

Bivši logoraš Omarske danas na čelu Skupštine Prijedora

Novi predsjednik Skupštine grada Prijedora je Mirsad Duratović koji je izabran sa 20 glasova za i deset protiv. Mirsad Duratović je kao dječak bio logoraš i jedva se spasao. Te, 1992.