U Bos. Krupi uskoro proizvodnja madraca, posao za 30 radnika

U Bos. Krupi uskoro proizvodnja madraca, posao za 30 radnika

Početkom iduće kalendarske godine u Bosanskoj Krupi bi s radom trebalo da započne tvornica za proizvodnju madraca u kojoj bi bilo zaposleno oko trideset radnika.

Investitor ovog projekta je preduzeće “Sinteks” iz Cazina, čiji vlasnik Zlatan Jusić kaže kako će se proizvodnja odvijati po najmodernijoj evropskoj tehnologiji. Planirano je da se prozvodni proces organizuje na površini od oko tri hiljade kvadratnih metara, a prije nekoliko mjeseci, na lokalitetu poslovne zone “Pilana” u Bosanskoj Krupi, započeli su radovi na izgradnji proizvodne hale i pratećih objekata, te se očekuje njihov skori završetak.

Jusić ističe kako će se u sklopu ovog proizvodnog kompleksa nalaziti i izložbeno-prodajni salon s njihovim proizvodima.

“U Cazinu trenutno imamo proizvodnju u sklopu koje je angažirano 14 radnika, a otvorenjem nove proizvodne hale povećavamo kapacitete i zapošljavamo nove radnike. Proizvodne mašine su već nabavljene i uskoro očekujemo da ih stavimo u funkciju”, kazao je Jusić.

Prema njegovim riječima, proizvodnja će u većoj mjeri biti prilagođena zahtjevima evropskih kupaca i plasirati se na tamošnja tržišta.

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, ističe kako je ovo značajna investicija za ovu lokalnu zajednicu.

“Za nas je najvažnije da otvaramo nova radna mjesta i privlačimo nove investicije. Na proljeće iduće godine očekujemo još jednog značajnog investitora iz Njemačke i izgradnju tvornice koja će se baviti metalskom proizvodnjom”, kazao je Halitović.

Izvor: N.N.

Previous Porodični i ljubavni život članova bosanske dinastije Kotromanića
Next Doček svjetskog vicešampiona u Sarajevu, Kaknju i Zenici

You might also like

Ekonomija/Biznis

Aerodrom Tuzla otvara novi terminal početkom maja

Aerodrom Tuzla će u maju ove godine otvoriti svoju dugoočekivanu proširenu zgradu terminala, javlja Ex-Yu Aviation. Svi građevinski radovi na objektu, u vrijednosti većoj od tri miliona eura su završeni, tako

MADE IN BOSNIA-387

Iz Tuzle izvoz 17.500 tona soli u Indoneziju

  Kompanija Bawazir Group planira da uveze oko 17.500 tona soli iz Tuzle u Indoneziju u vrijednosti od 28 miliona eura, što će biti dobra poslovna, trgovinska saradnja  za obje

Ekonomija/Biznis

‘Pojas i put’ dovodi veliki COSCO u Bosnu i Hercegovinu

  Inicijativa kineskog predsjednika Xi Jinpinga “Jedan pojas, jedan put” koja za cilj ima oživljavanje starih i upostavljanje novih kopnenih i morskih puteva između Azije, Afrike i Evrope, dobija svoje