U Bos. Krupi uskoro proizvodnja madraca, posao za 30 radnika

U Bos. Krupi uskoro proizvodnja madraca, posao za 30 radnika

Početkom iduće kalendarske godine u Bosanskoj Krupi bi s radom trebalo da započne tvornica za proizvodnju madraca u kojoj bi bilo zaposleno oko trideset radnika.

Investitor ovog projekta je preduzeće “Sinteks” iz Cazina, čiji vlasnik Zlatan Jusić kaže kako će se proizvodnja odvijati po najmodernijoj evropskoj tehnologiji. Planirano je da se prozvodni proces organizuje na površini od oko tri hiljade kvadratnih metara, a prije nekoliko mjeseci, na lokalitetu poslovne zone “Pilana” u Bosanskoj Krupi, započeli su radovi na izgradnji proizvodne hale i pratećih objekata, te se očekuje njihov skori završetak.

Jusić ističe kako će se u sklopu ovog proizvodnog kompleksa nalaziti i izložbeno-prodajni salon s njihovim proizvodima.

“U Cazinu trenutno imamo proizvodnju u sklopu koje je angažirano 14 radnika, a otvorenjem nove proizvodne hale povećavamo kapacitete i zapošljavamo nove radnike. Proizvodne mašine su već nabavljene i uskoro očekujemo da ih stavimo u funkciju”, kazao je Jusić.

Prema njegovim riječima, proizvodnja će u većoj mjeri biti prilagođena zahtjevima evropskih kupaca i plasirati se na tamošnja tržišta.

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, ističe kako je ovo značajna investicija za ovu lokalnu zajednicu.

“Za nas je najvažnije da otvaramo nova radna mjesta i privlačimo nove investicije. Na proljeće iduće godine očekujemo još jednog značajnog investitora iz Njemačke i izgradnju tvornice koja će se baviti metalskom proizvodnjom”, kazao je Halitović.

Izvor: N.N.

Previous Porodični i ljubavni život članova bosanske dinastije Kotromanića
Next Doček svjetskog vicešampiona u Sarajevu, Kaknju i Zenici

You might also like

Ekonomija/Biznis

Posavina: Mato Leovac i njegova četiri sina žive isključivo od zemlje (Video)

  Porodica Leovac iz Domaljevca je jedna od onih koje žive od poljoprivrede. Otac Mato, njegova četiri sina te ostatak porodice žive isključivo od zemlje. Njima je nezamislivo da ljudi

Ekonomija/Biznis

Sarajka Maja Jurić najbolja dramska glumica na New York Film Festivalu

Bosanskohercegovačka glumica Maja Jurić osvojila je vrhovnu nagradu (DIAMOND AWARD) u kategoriji najbolja dramska glumica na New York Film Festivalu, za ulogu u filmu “Te mračne noći”, prenosiAA. Igrani film

Ekonomija/Biznis

Sanski Most – rekordan urod lubenice

 Sve je više poljoprivrednika na području općine Sanski Most koji uzgajaju lubenicu, a ove godine, zahvaljujući vremenskim prilikama, bilježi se rekordan urod ove kulture na sanskim poljima, pišu Nezavisne. Mladi