U Bosanskoj Krajini migranti iz Afganistana, Njemačke..

U Bosanskoj Krajini migranti iz Afganistana, Njemačke..

 

Policija u Ključu pronašla je prije nekoliko dana među migrantima koji su pretežno iz Afganistana i jednog državljanina Njemačke.

On je otkriven u centru grada, a kasnije je utvrđeno da živi u migrantskom kampu. Kod njega su pronađeni i lični dokumenti te pasoš Njemačke. Riječ je o Niklasu Arminu Mundingu (Niclas), koji je rođen 1. septembra 1993. godine.

On je volonterima jedne humanitarne organizacije ispričao da je beskućnik u Njemačkoj, ali da ne zna kako je završio u Bosni i Hercegovini.

– Mnogo je dezorijentiran i rekao je da nema nikoga u Njemačkoj. Policija sada sve provjerava. Pasoš mu je istekao, a o svemu je obaviještena i Ambasada Njemačke u Sarajevu – rekli su nam volonteri koji su s njim komunicirali, piše Avaz.

Previous Cilj Federalne vlade da minimalne penzije budu veće od 400 KM (VIDEO)
Next Prof. Imamović: Bez obzira koliko je o Sarajevu rečeno, nikada nije dovoljno

You might also like

NAŠI DANI

Protest ispred Zavoda Pazarić: Traži se smjena rukovodstva i zaštita osobe koja je snimala nasilje

Protest u organizaciji Unije osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine počeo je u 15 sati ispred Zavoda Pazarić. Iz Unije su rekli da traže smjenu

NAŠI LJUDI

Proslava Dana nezavisnosti u V. Britaniji

Zgrada Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu bila je premala da primi veliki broj gostiju koji su došli iz raznih krajeva Ujedinjenog Kraljevstva da zajedno proslave Dan nezavisnosti naše domovine.

NAŠI DANI

Figura koja sama radi među kostima u mrtvačnici u Tuzli: Dragana Vučetić – antropolog koji radi na identifikaciji žrava genocida u Srebrenici

Dragana Vučetić je upravo završila fakultet kao novokvalifikovani forenzički antropolog kada je uvučena u jednu od najmračnijih epizoda moderne evropske historije. Poziv je stigao da se pomogne u imenovanju imena