U Bosni i Hercegovini broj korisnika mobilne mreže premašio 3,8 miliona

U Bosni i Hercegovini broj korisnika mobilne mreže premašio 3,8 miliona

Broj korisnika mobilne mreže u trećem kvartalu ove godine u Bosni i Hercegovini iznosio je 3.812.993 i bilježi rast od 9,8 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Ukupni odlazni saobraćaj mobilne mreže u trećem kvartalu iznosio je 665.897.287 minuta, što predstavlja rast od 5,8 posto. Broj poslanih SMS poruka u trećem kvartalu manji je za 5,3 posto, a broj poslanih MMS poruka manji je za 1,1 posto u odnosu na treći kvartal lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Ukupan broj internet priključaka putem fiksne mreže u trećem kvartalu iznosio je 790.922 i veći je za 5,3 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Broj aktivnih fiksnih telefonskih linija dominantnih operatora u Bosni i Hercegovini u trećem kvartalu iznosio je 548.521, što je smanjenje za 3,2 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Ukupni odlazni saobraćaj fiksne telefonske mreže u trećem kvartalu iznosio je 323.513.152 minuta, što predstavlja smanjenje za 12,9 posto u odnosu na isti period lani.

Previous Luka Garza na svoj rođendan majci Šejli poklonio automobil
Next Vukanović se sukobio sa ratnim zločincem, ubicom i silovateljem 12-godišnjakinje

You might also like

NAŠI DANI

Djeca iz Doma bez roditelja ”Bjelave” gosti na utakmici Bosna i Hercegovina – S. Irska

  Dom za djecu bez roditelja „Bjelave”, JU Zavod za specijalno obrazovanje „Mjedenica“ i Zavod za transfuziologiju krvi FBiH na utakmici UEFA Lige nacija. Kao i u susretu sa Austrijom

NAŠI DANI

Pomozi.ba u maju planira podijeliti 600 tona hrane

Pomozi.ba organizacija u toku mjeseca maja planira podijeliti 600 tona hrane, i to na način da 500 tona ide za porodice širom Bosne i Hercegovine, a 100 tona za djecu

NAŠI DANI

Potočari: Više od 10.000 učesnika Marša mira stiglo u Memorijalni centar (FOTO)

Među učesnicima Marša mira Nezuk – Potočari 2015 bili su i oni koji su već prešli taj put ratne 1995. godine, ali i veliki broj mladih učesnika kojima je ovo