U Cazinu ovih dana otvorena dva nova školska objekta

U Cazinu ovih dana otvorena dva nova školska objekta

6. septembra za 45 prvačića OŠ „Cazin 1“ bio je poseban dan.

Upravo su oni prvi kročili u novu školsku zgradu gdje će narednih devet godina naučiti puno toga.

Uz to, u klupama su ih sačekale i knjige koje su ih posebno obradovale. Ovi mali školarci ,na sreću, neće proći ono što su prošli njihovi stariji školski drugovi,  kao i nastavnici koji su ovdje proveli svoj radni vijek.

Novi objekt Vlada USK te grad Cazin podržali su s preko pet miliona marka, a dodatna sredstva biće osigurana i za uređenje okoliša te izgradnju sportske dvorane.

U cazinskoj mjesnoj zajednici Majetići, svečano je 11. ovog mjeseca upriličeno otvorenje novoizgrađene područne škole, koja inače, pripada centralnoj školi Ostrožac.

Učenici područne škole Majetići kod Ostrožca, od danas nastavu pohađaju u novoizgrađenom i novoopremljenom objektu. Tako će, umjesto hladnih i neuslovnih prostorija, zimu dočekati u toplom i ugodnom ambijentu, primjerenom propisanim standardima.

Najbolje to zna Sabiha Majetić, koja je u staroj školi provela devet godina, razboljela se i dobila premještaj. Kako je sama kazala, iako ne radi više u školi zbog bolesti, sretna je zbog radnih kolegica i djece koja će imati bolje uslove za rad i školovanje.

CAZIN: SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA PODRUČNA ŠKOLA U MAJETIĆIMA

Stara škola, na zahtjev Vijeća roditelja, srušena je prije nekoliko dana. Nisu više željeli gledati objekt sa urušenim plafonima, dotrajalim mokrim čvorovima i starim pećicama na drva. Kamen temeljac nove zgrade udaren je prije 14 godina, radovi su počeli 2013; ali se s mrtve tačke krenulo tek šest godina kasnije.

 Vlada USK je pri tom ukupno izdvojila 300 000 maraka, dok je Grad Cazin preuzeo obavezu rješavanja neophodne dokumentacije i izmirenja troškova električne energije.

(RTVUSK/MiruhBosne)

Previous SBiH: Zašto Silajdžić nije htio posjetiti Srbiju
Next Srebrenik: U zadnje tri godine otvoreno više od 300 obrtničkih radnji

You might also like

NAŠI DANI

Kompanija „Eurowings“ uputila izvinjenje bosanskim državljanima kojima je bio onemogućen let iz Stuttgarta za Sarajevo

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je putem Ambasade BiH u Berlinu kontaktiralo tokom dana predstavnike njemačkih institucija i aviokompanije “Eurowings” nakon što putnicima, državljanima Bosne i Hercegovine, nije omogućeno

NAŠI DANI

Bihać: Održan veliki skup podrške generalu Dudakoviću (FOTO)

– Kako bi iskazali svoju podršku generalu Atifu Dudakoviću i pripadnicima 5. korpusa, koji su jučer pušteni da se brane sa slobode, Krajišnici su organizovali veliki skup podrške kojem je

NAŠI DANI

Filmom ‘Paklene ulice 9’ otvara se multipleks kino Cineplexx (Video)

Sarajevo će od 17. juna postati bogatije za novi multipleks Cineplexx koji će imati osam kino dvorana sa kapacitetom više od 1000 mjesta. Novo multiplex kino nalazi se na Marijin