U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije ‘Bosna’

U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije ‘Bosna’

Svečanost obilježavanja 27. godišnjice formiranja Specijalne jedinice MUP-a RBiH Odred policije “Bosna” upriličen je večeras u Domu policije, a uz pomoć umjetnika i u režiji Dine Mustafića izveden je i prigodan performans.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Omer Osmanović u izjavi novinarima prisjetio se hrabrih ljudi Odreda “Bosna” te istaknuo da je i večerašnji događaj prilika da se oda dužno poštovanje posebno za 81 poginulog suborca među kojima je i jedna žena.

I predsjednik Udruženja veterana Odreda policije “Bosna” KS Aidin Smailbegović prisjetio se ‘teških vremena, boli i tuge, ali vremena ponosa i prkosa’.

– Sad nakon 27 godina sretan sam i ponosan što sam bio član jedne od najboljih jedinica Bosne i Hercegovine koja je bila ohrabrenje i nada našim sugrađanima i koja se uspješno suprostavila mnogostruko opremljenijoj agresorskoj vojsci – istaknuo je.

Na svečanosti u Domu policije sin poginulog specijalca Rašida Buće zahvalio je za brigu o njemu i njegovoj majci koju su sve ove godine iskazivali suborci njegovog oca. Kad mu je 1992. godine poginuo otac bio je mali, sjeća ga se kao kroz maglu. Poručuje da će se truditi da bude odan i pošten, baš kao što je to i njegov otac bio.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života, veterani, njihove porodice i prijatelji. Ranije danas delegacija je posjetila groblja i mezarja 81 poginulog saborca među kojima je i jedna žena.

Previous Željezničar i Sarajevo sutra igraju derbi na Dan oslobođenja grada
Next Odred policije BOSNA - tamo gdje su se oni borili, građani se nisu bojali zaspati

You might also like

NAŠI DANI

Vlada objavila da u Njemačkoj živi 263.000 beskućnika

U Njemačkoj ima više od 260.000 beskućnika, prema vladinim statističkim podacima objavljenim, javlja AA. Prema izvještaju Federalnog ministarstva za rad i socijalna pitanja o stanju beskućništva, na dan 31. januara

NAŠI DANI

BANA – Zamrznuti odnose sa Republikom Srbijom

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) najoštrije osuđuje postupke predstavnika vlasti  Republike Srbije koji u kontinuitetu tri decenije, kako se navodi, od zločinca Slobodana Miloševića do aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića, vrše političku

NAŠI DANI

Srbija opet hapsi bosanske građane, na graničnom prelazu Uvac priveden Edin Vranj

Edin Vranj, nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u FUP-u i prvi čovjek Odjela za organizovani kriminal uhapšen je danas na graničnom prelazu Uvac, prenose domaći mediji. Vranj je uhapšen pod