U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije ‘Bosna’

U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije ‘Bosna’

Svečanost obilježavanja 27. godišnjice formiranja Specijalne jedinice MUP-a RBiH Odred policije “Bosna” upriličen je večeras u Domu policije, a uz pomoć umjetnika i u režiji Dine Mustafića izveden je i prigodan performans.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Omer Osmanović u izjavi novinarima prisjetio se hrabrih ljudi Odreda “Bosna” te istaknuo da je i večerašnji događaj prilika da se oda dužno poštovanje posebno za 81 poginulog suborca među kojima je i jedna žena.

I predsjednik Udruženja veterana Odreda policije “Bosna” KS Aidin Smailbegović prisjetio se ‘teških vremena, boli i tuge, ali vremena ponosa i prkosa’.

– Sad nakon 27 godina sretan sam i ponosan što sam bio član jedne od najboljih jedinica Bosne i Hercegovine koja je bila ohrabrenje i nada našim sugrađanima i koja se uspješno suprostavila mnogostruko opremljenijoj agresorskoj vojsci – istaknuo je.

Na svečanosti u Domu policije sin poginulog specijalca Rašida Buće zahvalio je za brigu o njemu i njegovoj majci koju su sve ove godine iskazivali suborci njegovog oca. Kad mu je 1992. godine poginuo otac bio je mali, sjeća ga se kao kroz maglu. Poručuje da će se truditi da bude odan i pošten, baš kao što je to i njegov otac bio.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života, veterani, njihove porodice i prijatelji. Ranije danas delegacija je posjetila groblja i mezarja 81 poginulog saborca među kojima je i jedna žena.

Previous Željezničar i Sarajevo sutra igraju derbi na Dan oslobođenja grada
Next Odred policije BOSNA - tamo gdje su se oni borili, građani se nisu bojali zaspati

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevska vijećnica u bojama bugarske zastave

Sarajevska Vijećnica / Sarajevo City Hall je večeras osvijetljena bojama zastave Republike Bugarske, prve zemlje koja je na današnji dan 1992. priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine. Ovim simboličnim činom prijateljstva

NAŠI DANI

Pripadnicima “Srbske časti” će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu

  Pripadnici “Srbske časti” iz Republike Srbije, predvođeni Bojanom Stojkovićem iz Niša bit će, saznaje Faktor, proglašeni prijetnjom za nacionalnu sigurnost te će im biti onemogućen ulazak na teritorij Bosne

OTPOR BOSNE

Obilježena 25. godišnjica Prve muslimanske podrinjske brdske brigade

  U Kladnju je danas obilježena 25. godišnjica Prve muslimanske podrinjske brdske brigade.  Na spomen obilježju “Bećir Mekanić i poginuli borci” na Jezernici u Kladnju, uz prisustvo porodica šehida, načelnika