U Dubaiju otvoren sajam EXPO 2020

U Dubaiju otvoren sajam EXPO 2020

Najpoznatiji svjetski sajam poduzetništva EXPO 2020 otvoren je večeras u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na ovom sajmu, zahvaljujući Vladi, ali i Skupštini Kantona Sarajevo, predstavit će se i bosanskohercegovački poduzetnici.

U ime svih njih na ovom otvaranju, kojem je prisustvovao ministar privrede KS Adnan Delić, zavihorila se i bosanskohercegovačka zastava.

Na ovogodišnjem sajmu učešće su najavile 192 zemlje iz čitavog svijeta, a trajat će od danas do 31. marta naredne godine.

Kako je ranije istakao ministar Delić, kompanije učesnice neće biti u mogućnosti predstavljati samo sebe već sektor iz kojeg dolaze, i to samo pod državnom zastavom, jer je ovo sajam država na kojem se predstavljaju državni potencijali.

“Veoma smo sretni što smo ovdje, uprkos izazovima koji su nas usporili i zbog kojih smo zamalo propustili ovu izuzetnu priliku. Nisam stigao biti na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zbog ovog putovanja, ali sam ponosan na Skupštinu Kantona Sarajevo koja je dala jednoglasnu i bezrezervnu podršku ovom projektu”, kazao je ovim povodom ministar Delić.

Previous Visoka delegacija Ujedinjenog Kraljevstva posjetila MC Srebrenica
Next Krleža se divio bosanskoj kulturi te smatrao je nadmoćnom u odnosu na hrvatsku, čak i ukupnu evropsku

You might also like

Ekonomija/Biznis

Pozicioniranje na svjetskim tržištima: Bosnalijek započeo izvoz u Irak

Kompanija Bosnalijek d.d. Sarajevo uspješno je realizirala prvi izvoz svojih lijekova u Irak, jedno od najvećih tržišta na Bliskom istoku. Vrijednost prvih isporuka prelazi iznos od pola miliona KM, a

Ekonomija/Biznis

Tjentište: Sadi se svaki pedalj zemlje

Na području Mjesne zajednice Popov Most na Tjentištu ovih poljoprivrednici su zasukali rukave i rade na njivi. Uveliko traje proljetna sadnja krompira, luka, kukuruza, graha, mrkve, peršuna, blitve. Ni najstariji

MADE IN BOSNIA-387

Bikovi iz Bosne i Hercegovine morem do Libana

  Pored izvoza mesa za Tursku, stočari iz Bosne i Hercegovine tokom prošle godine imali su priliku i da dio prihoda ostvare izvozom žive stoke u Liban, koji je, i