U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu je danas počela treća po redu Eko Drinska regata, kao postfestivalski sadržaj 25.internacionalnog Festivala prijateljstva. 

Više od 50 čamaca sa oko 400 učesnika krenulo je iz kampa Kajakaškog kluba “Buk” sa lokaliteta Modran kod Ustikoline na cjelodnevnu  plovidbu rijekom Drinom u dužini oko 20 km.

Organizator regate Dženis Ćulov naglašava da je cilj ovog atraktivnog događaja promocija Goražda i njegovih prirodnih ljepota gdje je rijeka Drina najveći biser.

– Rijeka Drina je najveći turistički potencijal  Goražda i Bosansko-podrnjskog kantona i biser koji moramo koristiti kao resurs a ne kao kolekor otpadnih voda. Eko Drinska regata već prelazi u tradiciju i ove godine je nadmašila sve prethodne,  a učesnici su stigli sa svih strana svijeta na što smo jako ponosni – kazao je Ćulov.

Fena

 Jedan od ciljeva regate je i doprinijeti podizanju ekološke svijesti u očuvanju Drine i njenih obala.

– Naša je želja da maksimalno iskoristimo ljepotu Drine i prirode, a da deponije koje se nalaze na njenim obalama postanu prošlost – pojašnjava Ćulov.

Za sve učesnike obezbijeđen je ručak u Tišinama gdje će uz roštilj imati priliku degustirati i riblju čorbu koju priprema Udruženje sportskih ribolovaca, tako da će biti promovisana i gastronomska ponuda ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Previous Od sutra dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM
Next Protest Palestinaca u Nablusu zbog izraelskog napada na Pojas Gaze

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sarajevska ljepotica: Bjelašnicu proteklog vikenda posjetilo petnaest hiljada gostiju

  Proteklog vikenda, ski centar na Bjelašnici posjetilo je više od 15.000 gostiju, a od toga veliki broj skijaša, koji su uživali u ambijentu olimpijskih planina. Kako se navodi u

TURIZAM

Dijaspora ulaže u turizam i ostanak u Srebrenici

  Kanjon Drine predstavlja izuzetan doživljaj za turiste u vožnji brodom od Perućca do Višegrada sa odmorištem na ušću Žepe. Iz dijaspore stigla inicijativa za razvoj turizma u Srebrenici. Put

BH RAZGLEDNICA

Prašuma Perućica, jedinstveni biser biodiverziteta na tlu Evrope

  Poslјednja i najočuvanija prašuma u modernoj Evropi Perućica čija se starost procjenjuje na 20.000 godina, prije ledenog doba, ugniježdena u okrilju Nacionalnog parka Sutjeska, mogla bi se naći na