U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu je danas počela treća po redu Eko Drinska regata, kao postfestivalski sadržaj 25.internacionalnog Festivala prijateljstva. 

Više od 50 čamaca sa oko 400 učesnika krenulo je iz kampa Kajakaškog kluba “Buk” sa lokaliteta Modran kod Ustikoline na cjelodnevnu  plovidbu rijekom Drinom u dužini oko 20 km.

Organizator regate Dženis Ćulov naglašava da je cilj ovog atraktivnog događaja promocija Goražda i njegovih prirodnih ljepota gdje je rijeka Drina najveći biser.

– Rijeka Drina je najveći turistički potencijal  Goražda i Bosansko-podrnjskog kantona i biser koji moramo koristiti kao resurs a ne kao kolekor otpadnih voda. Eko Drinska regata već prelazi u tradiciju i ove godine je nadmašila sve prethodne,  a učesnici su stigli sa svih strana svijeta na što smo jako ponosni – kazao je Ćulov.

Fena

 Jedan od ciljeva regate je i doprinijeti podizanju ekološke svijesti u očuvanju Drine i njenih obala.

– Naša je želja da maksimalno iskoristimo ljepotu Drine i prirode, a da deponije koje se nalaze na njenim obalama postanu prošlost – pojašnjava Ćulov.

Za sve učesnike obezbijeđen je ručak u Tišinama gdje će uz roštilj imati priliku degustirati i riblju čorbu koju priprema Udruženje sportskih ribolovaca, tako da će biti promovisana i gastronomska ponuda ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Previous Od sutra dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM
Next Protest Palestinaca u Nablusu zbog izraelskog napada na Pojas Gaze

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vodopad Kravica u našoj zemlji među 20 najljepših mjesta u Evropi

Na stranici Conde Nast Traveler odabrali su 20 najljepših evropskih pejzaža, a među njima je i vodopad Krivica na rijeci Trebižat – nedaleko od Ljubuškog. -Može biti jedan od manjih

TURIZAM

Skijanje na četiri bosanska skijališta sa jednom kartom

Na Jahorini je potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra u Bosni i Hercegovini – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, koji se ogleda u jedinstvenoj karti koja od danas

BH RAZGLEDNICA

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola u ponedjeljak su svečanim mimohodom mostarskim ulicama obilježili 30 godina nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Direktorica mostarske IV. osnovne škole i članica organizacionog odbora ovog