U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu je danas počela treća po redu Eko Drinska regata, kao postfestivalski sadržaj 25.internacionalnog Festivala prijateljstva. 

Više od 50 čamaca sa oko 400 učesnika krenulo je iz kampa Kajakaškog kluba “Buk” sa lokaliteta Modran kod Ustikoline na cjelodnevnu  plovidbu rijekom Drinom u dužini oko 20 km.

Organizator regate Dženis Ćulov naglašava da je cilj ovog atraktivnog događaja promocija Goražda i njegovih prirodnih ljepota gdje je rijeka Drina najveći biser.

– Rijeka Drina je najveći turistički potencijal  Goražda i Bosansko-podrnjskog kantona i biser koji moramo koristiti kao resurs a ne kao kolekor otpadnih voda. Eko Drinska regata već prelazi u tradiciju i ove godine je nadmašila sve prethodne,  a učesnici su stigli sa svih strana svijeta na što smo jako ponosni – kazao je Ćulov.

Fena

 Jedan od ciljeva regate je i doprinijeti podizanju ekološke svijesti u očuvanju Drine i njenih obala.

– Naša je želja da maksimalno iskoristimo ljepotu Drine i prirode, a da deponije koje se nalaze na njenim obalama postanu prošlost – pojašnjava Ćulov.

Za sve učesnike obezbijeđen je ručak u Tišinama gdje će uz roštilj imati priliku degustirati i riblju čorbu koju priprema Udruženje sportskih ribolovaca, tako da će biti promovisana i gastronomska ponuda ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Previous Od sutra dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM
Next Protest Palestinaca u Nablusu zbog izraelskog napada na Pojas Gaze

You might also like

DUHOVNOST

Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

Amir Osmanović osmi put je zapalio fitilj na topu koji je s tuzlanskog uzvišenja Kicelj označio početak ramazana. Ovog ramazana top će ostati na Kicelju i postače će svakodnevno pucnjem

BH RAZGLEDNICA

NP Una privlači sve više turista – Bihać 2011. imao 4 hotela, dok ih danas ima 41 i više od 500 smještajnih jedinica

 Direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić potvrdio je kako je ove godine već evidentirano 126.000 posjetitelja, što je rekordna brojka, ali i najbolja potvrda rasta i razvoja ovog

TURIZAM

Tokom ljetne sezone Sarajevo i Istanbul bit će povezani sa rekordna 33 sedmična leta

Anadolujet započinje tri sedmična leta između istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen i Sarajeva s početkom ljetnog reda vožnje 2021 (prva sedmica aprila), javlja Flying Bosnian. Letovi će biti četvrtkom, petkom i