U Grazu se oprostili od Osima uz pjesmu“Kad ja pođoh na Bentbašu” i uzvike na bosanskom

U Grazu se oprostili od Osima uz pjesmu“Kad ja pođoh na Bentbašu” i uzvike na bosanskom

Reflektori na stadiona kluba Sturm u Grazu ugasili su se u 81. minuti, koliko je imao legendarni trener Ivica Osima kada je preminuo 1. maja. Emotivni oproštaj organizovali su članovi kluba i navijači. Nakon govora svirale su pjesme, od Indexa, preko Balaašaveića do sevdalinke “Kad ja pođoh na Bentbašu” nakon koje su reflektori utihnuli. Uslijedila je bakljada, a potom gromoglasno “Volimo te Ivica Osim”.

Lijes sa tijelom Ivice Osima koji se nalazio na centralnom dijelu stadiona dok je trajala komemoracija, “Sturmovci” su nosili do tribina, a potom do pogrebnih kola, čime je ovaj tužni događaj završen.

Zvuci violina miješali su se sa zvukom jecaja. Zasvirale su pjesme “Žute dunje”, “Prosta duša slovenska”, “Eh da imam”…

Osim je bio omiljeni trener svih vremena, u 113 godina postojanja Sturma. Veliki broj navijača došao je danas na Merkur Arenu kako bi odali počast ovom nogometnom velikanu za kojim tuguje cijeli svijet.

Direktor Sturma Thomas Tebbich kazao je kako je Osim bio timski igrač, poseban čovjek te da su za njim mnogi članovi uprave kluba zaplakali.

“Imam 30 godina. Mnogo bitnih osoba je preminulo u tom periodu, nisam puno zamišljao o tome, ali ovo me je mnogo pogodilo. Tužan sam”, rekao je jedan od navijača.

Drugi je rekao kako je “Ivica bio sve”.

“Bio je naš trener godinama i najbolji trener kojeg smo imali. Živio je za nas”, rekao je dok je njegov drug pokazivao kako se svaki put naježi kada se ime ove legende spomene.

Među navijačima s kojima je reporter N1 razgovarao je i starija gospođa koja već 25 godina navija za ovaj klub. Tokom razgovora je i zaplakala.

“Ivica Osim je bio moj heroj. Gledala sam skoro svaki meč dok je trenirao taj čudesni tim. Bio je poseban čovjek. Uvijek ću ga nositi u srcu”, kazala je.

(N1/MiruhBosne)

Previous Njemačka ministrica odbrane posjetila Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine
Next Sjećanje na ubijenu djecu Sarajeva/ Hodžić: Srce je nakako izdržalo, spustio sam je svojim rukama u mezar

You might also like

NAŠI DANI

Negiranje genocida u Skupštini Srbije i zahvale Mladiću

Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na svom Tviter nalogu, čestitao je, kako se izrazio “srpskom narodu dan oslobođenja Srebrenice”. “Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj

NAŠI DANI

Gradonačelnik Sarajeva posjetio lokaciju predviđenu za izgradnju nacionalnog stadiona

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić zajedno sa Samirom Avdićem, kantonalnim ministrom kulture i sporta i Adnanom Džemidžićem, generalnim sekretarom NS BiH, obišli su lokalitet u Rajlovcu na kojem bi se trebao

NAŠI DANI

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Dragana Mektića

U skladu sa ranijom informacijom, da će javnost bit obaviještena o aktivnostima Tužiteljstva BiH nakon informacije od 03.04.2019. godine, Tužiteljstvo BiH informira javnost da je  donijelo naredbu o provođenju istrage