U Konjicu na svečan način otvoreno Evropsko rafting prvenstvo

U Konjicu na svečan način otvoreno Evropsko rafting prvenstvo

U Konjicu, gradu čiji je prepoznatljiv turistički brend rafting, u utorak uvečer je na rijeci Neretvi uz Staru kamenu ćupriju na svečan način otvoreno Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024, na kojem u od 10. do 15. juna  nastupa 30 ekipa iz 12 država.

Svečanim činom presjecanja vrpce, koje je obavljeno nakon defilea ekipa u čamcima niz rijeku Neretvu, Evropsko rafting prvenstvo, koje se održava pod pokroviteljstvom Grada Konjica, otvorili su premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, potpredsjednik Svjetske rafting federacije Boris Purjakov i direktor Evropskog rafting prvenstva Samir Krivić.

– Kada upoznate našu zelenu ljepoticu Neretvu nikada je nećete zaboraviti i sigurno ćete joj se stalno vraćati, kao što to i mi činimo. Potrudit ćemo se pokazati vam  prirodne i kulturne vrijednosti Konjica, široko i otvoreno srce svih Konjičanki i Konjičana, predstaviti našu gastronomsku ponudu i pokazati koliko volimo našu ljepoticu Neretvu – kazao je premijer Nikšić obraćajući se takmičarima i gostima.

– Čast mi je i zadovoljstvo što se upravo u našem gradu održava takmičenje, na kojem nastupaju najbolji rafting timovi iz cijele Evrope i što će u danima uoči 16.juna Dana grada Konjica ispuniti naše ulice i našu Neretvu najbolji sportisti Evrope, koji će odmjeriti snage u raftingu. S ponosom mogu reći da Grad Konjic podržava sve pozitivne priče koje doprinose razvoju našeg Konjica i naše domovine Bosne i Hercegovine, kakvom smatram i ovo takmičenje – naglasio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je učesnicima prvenstva poželio dobrodošlicu u Konjic.

Istaknuvši kako je organizacija trke na svjetskom nivou, a Neretva svojom prirodnom ljepotom predstavlja unikatni biser ovog prostora Boris Purjakov, potpredsjednik Svjetske rafting federacije kazao je kako je na njega poseban utisak u Konjicu ostavila noćna staza, koja daje potpuno novu dimenziju cijelom događaju.

“Želim svima uspješno takmičenje, sportske uspjehe kojima će se ponositi i nadam se tradiciji uspostavljanja organizacije takmičenja na Neretvi “- poručio je Purjakov.

Samir Krivić, direktor Evropskog rafting prvenstva u Konjicu zahvaljujući se svima koji su podržali organizaciju prvenstva u Konjicu, naglasio je da je u ovaj događaj uloženo mnogo truda i pozitivne energije, uključeno mnogo dobrih ljudi. – Prenesimo pozitivne misli i pozitivnu energiju cijelom svijetu i recimo da je naš grad spreman za ovakve i sve buduće spektakle, koji su pred nama- kazao je Krivić.

Na Evropskom rafting prvenstvu koje traje do 15.juna, takmičari će imati priliku takmičiti se u slalomu, RX-u i spustu, te  u noćnoj utrci.

Organizatori Evropskog rafting prvenstva koje se u Konjicu održava uz odobrenje Svjetske rafting federacije i uz podršku Olimpijskog komiteta BiH su Rafting River Guide i Garden City Hotel Konjic.

Previous Djelo Almira Derviševića - Tragom Božijih lijepih imena do uspjeha
Next U Mekku stigle sve hadžija iz Bosne i Hercegovine, danas će obaviti i umru

You might also like

SPORT

Poznati nosioci zastave Bosne i Hercegovine na ZOI

Na svečanom otvaranju XXIV Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, 4. februara 2022. godine, čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine imat će sportisti Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje) i Mirza Nikolajev

SPORT

Turska posljednji putnik u četvrtfinale Eura

Fudbaleri Turkiye savladali su večeras u Leipzigu Austriju, rezultatom 2:1, čime su postali posljednja selekcija koja je izborila četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj, javlja Anadolu. Turkiye je već u prvoj

SPORT

Bosanske odbojkašice pobijedile hrvatske i ubilježile drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras selekciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Italiji – 3:2. (19-25, 25-18, 20-25, 26-24, 15-6) Bosanske odbojkašice u prvom kolu bile su bolje od Švicarske, u