U Lukavcu svečani doček za SKISO Sinovi Bosne koji su osvojili Euroligu

U Lukavcu svečani doček za SKISO Sinovi Bosne koji su osvojili Euroligu

Članovi Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke Sinovi Bosne, koji su tokom vikenda osvojili Euroligu, svečano su dočekani u sportskoj dvorani u Lukavcu. 

Lukavčani su u tri dana odigrali sedam utakmica i zasluženo stigli do trofeja namijenjenog pobjedniku Eurolige na turniru koji se igrao u Poljskoj. 

– Pokazali su karakter, pokazali su da su oni koji se bore za nas, a ne za sebe, znači za sve nas da ih obradujemo. Nama je drago što se i drugi raduju tom uspjehu i ja moram pohvaliti sve igrače. Mi smo tim koji diše jedan za drugog, radi jedan za drugog. Ovo je bila naša želja da ovih 27 godina kako klub radi i postoji da krunišemo. Uspjeli smo… – istakao je Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Na putu do titule pobijedili su italijanski Ferman, francuski Lyon, Robust iz Slovenije, poljsku Silesiu i na kraju ekipu Banja Luke. Za najboljeg igrača turnira proglašen je  kapiten tima iz Lukavca Ermin Jusufović.

Foto: Fena

– Drago mi je neizmjerno naravno zbog individualnog priznanja, ali više zbog SKISO Sinovi Bosne Lukavac. U proteklih 27 godina bilo je uspona i padova, bilo je mnogo dobrih utakmica, mnogo dobrih turnira ali ovo je definitivno nešto što je pečat na sav ovaj proliveni znoj, na svu krv, na sva odricanja i sve ono što su naše porodice trpjele za ovih 27 godina i sasvim sigurno ova medalja, ovo priznanje i ova titula osvajača Eurolige kod mene lično u mojoj kući će imati posebno mjesto i to je ono što smo svi mi sanjali – izjavio je Ermin Jusufović, kapiten SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Ivana Mijatović, ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, naglasila je kako je ostvaren ogroman uspjeh i da su Lukavčani ispisali historiju sjedeće odbojke. 

Previous “Burek sa sirom” i “Nož, žica, Srebrenica” - civilizacijska razlika
Next Podsjećanje na stravične zločine u Višegradu: U “živim lomačama“ ubijeno više od 140 žena, djece i staraca

You might also like

SPORT

Nakon finala košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine: Iz Laktaša zahvaljaju na sjajnom prijemu i velikodušnom gostoprimstvu

Igokea je u Sarajevu jučer odbranila pehar osvajača Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Bosnom, a domaća publika aplauzima je nagradila goste. Nakon srdačnog prijema jučer u Sarajevu, danas se

SPORT

Luka Garza na svoj rođendan majci Šejli poklonio automobil

Ubrzo akon što je u javnost dospjela informacija da je NBA igrač Luka Garza dobio bosanske papire, ovaj košarkaš Detroita odigrao je svoju najbolju utakmicu u sezoni ubacivši 20 poena.

SPORT

Utakmice bosanske reprezentacije od sada na kanalu BHT1, servisu MY TV i Moja web TV

Partnerstvo BH Telecoma i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine Danas je u Sarajevu između BH Telecoma d.d. Sarajevo i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine svečano potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju