U New Yorku registrovan ‘Bošnjak United’ – fudbalski tim i Kulturno Sportska organizacija

U New Yorku registrovan ‘Bošnjak United’ – fudbalski tim i Kulturno Sportska organizacija

U New Yorku je registrovan novi fudbalski tim i Kulturno Sportska organizacija – Bošnjak United, koji počinje takmičenje u Cosmopolitan Over-30 ligi u septembru 2020.

Uz naše želje i ambicije da se družimo uz sport i dijelimo naše vrijeme jedni sa drugima, takođe imamo i prevenstven cilj i brigu o budućnosti naše djece u SAD – ističu organizatori.


-Organizaciju je pokrenula grupa porodičnih prijatelja, čija želja i cilj je isključivo afirmacija i prosperitet naše djece i naše zajednice u SAD. Kao što znamo, asimilacija naše zajednice je počela prije 40-tak godina i vrlo malo je urađeno za našu djecu i našu omladinu. Iako ne možemo zanemarit naš rodni kraj kojem smo svi privrženi, Bošnjak United nastojaće da sav rad i većina projekata bude usmjerena prema našoj omladini i našoj zajednici u SAD.


Bošnjak United planira sljedeće aktivnosti u skoroj budućnosti:


– tromjesečne zabavne večeri i porodična skupljanja za klub i prijatelje kluba;


– registracija dječijeg “Fudbalskog tima” od 5-17 godine uzrasta;


– registracija dječijeg “Swimming and Waterpolo tima” od 5-17 godina uzrasta;


– registracija “Summer camps” za našu djecu, koja će moći provesti dio ljeta zajedno sa drugom djecom iz naših krajeva;


– stvaranje fonda za stipendije za najbolje i najvrijednije naše studente;

Bošnjak United kao “Non proffit” organizacija ima čak i veće ambicije kao i otvaranje agencije za pomoć nasim ljudima sa poslovima, stanovima, osiguranjem i slično. 

-Advokati i članovi Bošnjak United; Almir Hot i Edvin Hot su uvijek na raspolaganju naše zajednice za sva legalna pitanja i potrebe – navode.


Članovi koji sačinjavaju Bosnjak United će isključivo imati zadatak plasiranje naše djece u fakultete sirom SAD. Članovi koji sačinjavaju Bošnjak United vjeruju da je vrijeme stiglo da kao zajednica zanemarimo naše razlike i radimo prema sačuvanju nas samih i naših sljedećih generacija. Investicija u našu zajednicu ovdje je trenutno najvažnija – navode uz ostalo iz ove Kulturno Sportske organizacije.

Previous Obilježena godišnjica pogibije 'Zlatnog ljiljana', Ramiza Salčina
Next Jablaničkim jezerom plovi brod simboličnog naziva “Šeherzada“

You might also like

NAŠI LJUDI

Nurkić “zaludio” sve u Portlandu: Bosanski NBA košarkaš na najbolji način promoviše svoju domovinu

Jusuf Nurkić je sinoć odigrao sjajno u trijumfu Portland nad Oklahomom (126:121). Bosanskohercegovački centar je postigao 17 poena i imao osam skokova za 24 minute provedene na parketu, a ubacio

NAŠI LJUDI

Amra je profesorica na čuvenom Univerzitetu “Columbia”: Ponosna odakle sam, kroz svoj rad želim osvjetlati obraz Bosne i Hercegovine

Početkom idućeg mjeseca izlazi njena “Mačka kojoj nikad nisam dala ime: Istinita priča o ljubavi, ratu i preživljavanju”, koja govori o strahotama koje je preživjela Bišćanka Amra Šabić el-Rejes (El-Rayess)

NAŠI LJUDI

BKUD “Nur” Oberhausen: ” Bosno, naša domovino, u srcu te nosimo”

Bošnjačko Kulturno-Umjetničko-Društvo “Nur” iz Oberhausena (Njemačka), velikim trudom i radom čuva tradiciju i običaje, kao i narodne folklorne igre. Osnovano je 2009. godine, a broji preko 100 članova raznih uzrasta.