U parlamentu susjedne zemlje zapitanost – ‘Jesu li Bosanci pametniji od nas?’

U parlamentu susjedne zemlje zapitanost – ‘Jesu li Bosanci pametniji od nas?’

U Saboru RH se danas raspravlja o radu ‘Stožera’, odnosno o učincima mjera iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti toekom epidemije covida-19 za razdoblje od 11. marta 2020. do 15. januara 2021. godine.

Zastupnik Hrvoje Zekanović govorio je o mjerama u Bosni i Hercegovini i pitao kako tamo može doći do pada brojki, a nema strogih mjera, dok u Hrvatskoj imamo strogi lockdown. 

“Ključno pitanje je ovo – kako to da u Bosni i Hercegovini rade ugostiteljski objekti, a broj oboljelih, ljudi na respiratoru i hospitaliziranih je sve manji i manji, a kod nas imamo strogi lockdown, ugostitelji, restorani i kafići ne mogu raditi. Zanima me jesu li Bosanci pametniji od nas ili smo možda mi pametniji? U čemu je problem?” pitao je Zekanović.

Previous Srednja tehnička škola u Travniku kao primjer drugim školama
Next Aktivista "Merhameta" kilometrima pješačio kroz snijeg kako bi dostavio pomoć porodici sa šestero djece

You might also like

NAŠI DANI

Zasijmo obradive površine naše plodne bosanske zemlje

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u subotu 11. aprila 2020. godine posjetio je medžlise Islamske zajednice Bijeljina i Janja. Tom prilikom Muftija je razgovarao sa glavnim imamima i predsjednicima Izvršnih odbora

NAŠI DANI

Kozarčani žele osnivanje opštine, nadležni bez sluha

Mještani Kozarca kod Prijedora zajedno s još četiri mjesne zajednice Kozaruša, Trnopolje, Kamičani i Kevljani traže da dobiju status opštine, koja bi administrativno i dalje pripadala Gradu Prijedoru, javlja AA.

NAŠI DANI

Dostavljeno 80 respiratora koje je kupila Vlada FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić dočekao je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pošiljku od 80 respiratora, koji su stigli danas iz Pekinga, a koje je Vlada Federacije BiH kupila