U Sarajevu održano 2. svjetsko vojno prvenstvo u polumaratonu

U Sarajevu održano 2. svjetsko vojno prvenstvo u polumaratonu

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine bili su domaćin 2. Svjetskog vojnog prvenstva u polumaratonu, koje se održavalo u Sarajevu od 24. do 27. maja 2024. godine.

Ovo takmičenje je okupilo 246 učesnika iz 29 zemalja. Još jednom smo pokazali da možemo biti jako dobar domaćin u organiziranju velikih sportskih takmičenja i nadamo se da će svi ponijeti sa sobom samo lijepe uspomene.

U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta pripala su učesnicama iz Bahreina, prvo mjesto Gashaw Tigest, drugo mjesto Jepchumba Violah i treće mjesto Jebet Ruth.

Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Frere Mehdi iz Francuske, drugo mjesto Cheroben Abraham, i treće mjesto Kibitchi Rop Albert, također iz Bahreina.

Ekipa iz Bahreina u ženskoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto ekipa iz Marocca, a treće mjesto ekipa iz Kenije.

Prvo mjesto u konkurenciji muških ekipa pripalo je ekipi iz Marocca, drugo ekipi iz Francuske i treće ekipi iz Bahreina.

Generalmajor Mirsad Ahmić uručio je medalje pobjednicima i 2. svjetsko vojno prvenstvo u polumaratonu proglasio je zatvorenim. „Čestitam pobjednicima i svim učesnicima. Osvojili medalju ili ne svi ste vi pobjednici. Pobjeda ili poraz u sportu ili atletici uopće nije važna, ali sreća koja proizilazi iz bavljenja sportom ili atletikom vrlo je cijenjen trofej. Vjerujem da ćete nastaviti težiti izvrsnosti u disciplini, jer ste već pokazali veliko obećanje. Želim vam veći uspjeh u budućnosti i nadam se da ćete kao sportisti doprinijeti slavi sporta po kojem je vaša zemlja poznata“, poručio je general Ahmić.

„Budite sigurni da su svijet i CISM zaista ponosni na vas. Prvenstvo poput ovoga ne može se održati bez sportista, ali vi kao sportisti ne biste mogli učiniti ono što ste učinili bez mnogih ljudi koji su dali svoje vrijeme i svoje talente iza scene. Uprkos teškom bosanskom vremenu, vidjeli smo lijepo takmičenje i sve je išlo po planu. Logistika, smještaj, hrana itd, sve je to doprinijelo visokom nivou ovog prvenstva“, istakao je predsjednik CIMS-e Jan van den Dool.

Previous Svjetski kup u biciklizmu: Lejla Njemčević osvojila drugo mjesto u Češkoj
Next Loša kopija poznatog bosanskog jela - zatvoren zagrebački lokal koji je nudio 'mljevenike', tzv. hr. ćevape

You might also like

NAŠI DANI

Cazin: Ulica za prvog pilota Armije Bosne i Hercegovine

  Samir Beganović, jedan od prve dvojice ratnih pilota Armije BiH (pored Edvina Iftića), ipak nije zaboravljen. Iako se nerijetko čini da je tako. Članovi udruženja RVI-paraplegičara USK-a uputili su

NAŠI DANI

Grlić Radman u Berlinu o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je u subotu u Berlinu gdje učestvuje na dvodnevnom sastanaku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a da će na tom sastanku “posebno istaknuti

NAŠI DANI

Izraelska vojska u Gazi ubila 10.000 djece i 7.000 žena

Izraelske snage ubile su najmanje 22.722 Palestinaca u Pojasu Gaze od 7. oktobra, a među njima i 10.000 djece i 7.000 žena, javlja Anadolu. Press službe Vlade u Gazi saopćila