U Sarajevu predstavljeni turistički potencijali Tuzle

U Sarajevu predstavljeni turistički potencijali Tuzle

U organizaciji turističkih zajednica Kantona Sarajeva i Grada Tuzle, u Vijećnici je jučer predstavljen program „Ljetujte u Tuzli“

Promociji su prisustvovali gradonačelnici Sarajeva i Tuzle, Benjamina Karić i Jasmin Imamović te predstavnici dviju turističkih zajednica.

Gradonačelnica Karić kazala je kako iz Vijećnice šalju poruku jedinstva, zajedništva i saradnje glavnog grada sa svim drugim gradovima BiH.

Ono s čim se Tuzla u kontekstu ljetnog turizma najviše može pohvaliti svakako su Panonska jezera, jedina slana jezera u Evropi, koja se prostiru na površini od više od 20.000 kvadratnih metara.

Jasmin Imamović ističe kako je jezera dosad posjetilo više od pet miliona građana:

“Mi u Tuzli vjerujemo da jedino vrijedi živjeti zajedno, da jedino vrijedi živjeti normalno, da su različitosti bogatstvo. Sjedimo u Vijećnici koja je iz aspekta arhitekture trijumf jedinstva različitosti”, rekao je Imamović te dodao:

“Pozivam vas da dođete na plažu koja je iznad standarda Plave zastave, čiji su standardi viši od bilo koje plaže na jadranskoj obali, da dođete u grad sa zrnom soli.”

Kenan Magoda, ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo, naglasio je kako BiH ima šta da pokaže te kako sektor turizma jedino zajednički može prebroditi pandemiju.

Raduje se saradnji Sarajeva i Tuzle, ali i drugih gradova BiH:

“Ono što je najvažnije jeste da na međunarodno tržište moramo izaći jedinstveni. Turista ne zna da li je u Kantonu Sarajevu ili u Tuzli, da li je u RS-u ili Federaciji. To je ona poruka koju turizam treba i mora da pošalje svijetu. Na nama je da pokažemo ljepote ovog grada i države. Ovo je samo jedna uvertira i nastavak saradnje umrežavanja gradova u BiH”, riječi su Magode.

“Budući da smo opredijeljeni da samo kroz zajedničke projekte možemo u najboljem svjetlu predstavljati BiH, svaki od naših gradova ima svoju jedinstvenu ponudu i ni u kom slučaju nismo konkurencija. Naprotiv, možemo zajednički polučiti još bolje rezultate”, kazala je Amra Jaganjac, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Tuzle.

U okviru predstavljanja Tuzle u Sarajevu, otvorena je i izložba posvećena znamenitim tuzlanskim slikarima Ismetu Mujezinoviću i Adeli Ber, prvoj školovanoj slikarici u BiH te postavka posvećena književnicima Meši Selimoviću i Drvišu Sušiću.

Previous Hercegovački biznismen kod kojeg su pronađeni lanseri raketa pušten na slobodu
Next Bosanski jezik kao jedan od zvaničnih na Diplomatskom forumu u Antaliji

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Preporuka američkog časopisa: NP Sutjeska među 25 najboljih mjesta za posjetiti u 2017.

Američki časopis “Gear patrol” svrstao je Nacionalni park “Sutjeska”, kao najatraktivniji dio trase “Via Dinarica”, među 25 najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2017. godini. Najstariji nacionalni park u

BH RAZGLEDNICA

Bosanski tornjak – popularna pasmina zbog svoje upotrebljivosti. Pas koji plijeni pažnju svojom ljepotom

  Dino Haračić uzgojem tornjaka bavi se od malih nogu. Interes za uzgojem ove pasmine naslijedio je od svog oca, a priča sa tornjakom odvela ga je u profesionalnom smjeru.

TURIZAM

Vrelo Bosne (Foto/Video)

Velika aleja i Vrelo Bosne na Ilidži pokraj Sarajeva… Idilično mjesto koje od davnina rado posjećuju stanovnici Sarajeva i turisti. Spomenik prirode “Vrelo Bosne” privlačno je uvijek, u proljeće posebno.