U Tešnju završena izgradnja zgrade za socijalno stanovanje

U Tešnju završena izgradnja zgrade za socijalno stanovanje

Useljenjem u stambene jedinice u novoizgrađenom stambenom objektu u općini Tešanj, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 21 porodicu.

Objekat je izgrađen u okviru realizacije Projekta CEB II “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik općine Tešanj Suad Huskić i predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, danas su uručili ključeve korisnicima stanova.

Projekat CEB II – “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” se realizira na području Bosne i Hercegovine za čiju realizaciju su osigurana kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Evrope za zatvaranje 121 kolektivnog centra.

Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u entitetu RS i više od 76 posto na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta CEB II imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementaciju projekta povjerila je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije RS-a, te Odjelu za izbjeglice, raseljene osobe i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta.

Ukupna vrijednost podprojekta u općini Tešanj iznosila je 1.511.000 KM, od čega je 1.261.000 KM osigurano iz kredita Razvojne banke Vijeća Evrope, dok je 250.000 KM osigurala općina Tešanj.

“Do sada su na području Federacije BiH u okviru Projekta CEB II – ‘Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja’ rekonstruisane i izgrađene ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova, te je u toku izvođenje radova na izgradnji 373 stambene jedinice za 13 podprojekata koji se realiziraju na području Mostara i Goražda, te u općinama Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Lukavac, Ilidža, Foča FBiH i Pale – Prača”, istakao je Ramić.

Previous Sejdić odgovorio Ljubiću: Prestanite s obmanama
Next BS Telecom Solutions dobio vrijedan posao u RH

You might also like

OTPOR BOSNE

Teočak: Obilježena godišnjica ofanzive “Trokut”

  U Teočaku je obilježena godišnjica slamanja neprijateljske ofanzive „Trokut“, koja je još poznata pod nazivom i kao bitka za Bilaliće. U martu 1993. godine agresor je prvi i jedini

NAŠI DANI

Viteškom promenadom u Sarajevu obilježena 830. godišnjica Povelje Kulina bana

Glavim ulicama Sarajeva, u okviru obilježavanja godišnjice Povelje Kulina bana, održana je Viteška promenada na kojoj su učestvovali građani odjeveni u kostime i odore iz vremena srednjovjekovne Bosne. Viteška promenada,

NAŠI DANI

Potpisan sporazum između Bosne i Hercegovine i Pakistana o readmisiji (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović započeo je dvodnevnu posjetu Islamskoj Republici Pakistan susretom s pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem, javlja izvještač Fene iz Islamabada.