U toku opsežni radovi na uređenju Boračkog jezera pred turističku sezonu

U toku opsežni radovi na uređenju Boračkog jezera pred turističku sezonu

Općina Konjic ovih dana provodi intenzivne aktivnosti na uređenju Boračkog jezera, kako bi ovo prirodno jezero spremno dočekalo goste u novom ruhu.

U ovoj fazi na lokalitetu plaže „ Prenj „ provode se pripremni i zemljani radovi, kako bi se uskoro moglo pristupiti aktivnostima na asfaltiranju saobraćajnice i trotoara sa ugradnjom ivičnjaka, zatim izradi i montaži kabina za presvlačenje, montaži tipskih tuševa, dovoda i odvoda vode, te uređenju javnog WC-a. Radove izvodi firma „ PBP“.

Osim plaže „Prenj“ uskoro bi trebalo da počnu i radovi koji će doprinijeti ukupnom izgledu ove atraktivne turističke destinacije i znatno poboljšanim uslovima za cjelodnevni boravak gostiju. Općina Konjic u saradnji sa UNDP-om planira urediti šetnicu na dionici Hotel „Borašnica“ – glavna plaža, izraditi ponton, odnosno vještačku plažu, obnoviti stari i postaviti novi dodatni urbani mobilijar, klupe za sjedenje i postaviti modernu urbano-komunalnu opremu, u vidu podzemnih kontejnera i kanti za otpad.

Tokom ovih aktivnosti planira se posebna pažnja posvetiti informativnim panoima Boračkog jezera sa mapom i svim potrebnim informacijama o jezeru, njegovim prirodnim vrijednostima, biljnom i životinjskom svijetu i okolnom reljefu, a sve sa ciljem da gosti na što brži i lakši način dođu do potrebnih informacija, koje će im omogućiti planiranje boravka na ovom lokalitetu.

Napori Općine Konjic na ovom polju dio su strategije razvoja turizma Općine Konjic uopće, s ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za višednevni boravak domaćih i stranih gostiju na prostoru općine Konjic, koja osim prirodnim obiluje i kulturno-historijskim vrijednostima koje privlače turiste.

Previous Aida Salkić-Haughton odlikovana počasnom titulom Član Reda Britanskog Carstva
Next Filmom 'Paklene ulice 9' otvara se multipleks kino Cineplexx (Video)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Bugojanac Mesud Buljina: Vodeničarski posao sam zavolio još kao dijete

  Nema prolaznika koji neće zastati i bar nakratko uživati u očaravajućem prizoru, koji pruža pogled na jedinu vodenicu u bugojanskoj mjesnoj zajednici Drvetine, smještenu na lokaciji Sastavci u donjem

TURIZAM

Na olimpijskoj planini Igman otvoren novi luksuzni hotel ‘Monti’

Od danas je u funkciji novi hotel izgrađen nedaleko od Sarajeva, na prelijepom Igmanu -Hotel je rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio

TURIZAM

Špilju Vjetrenicu prošle godine posjetilo 15 hiljada turista

Špilju Vjetrenicu, jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini, prošle godine posjetilo je oko 15 hiljada turista, što je za 1500 više u odnosu na pretprošlu godinu, izjavio je