U Travniku počinje velika ekološka akcija „Sedmica društvene odgovornosti“ – Učešće najavili brojni građani

U Travniku počinje velika ekološka akcija „Sedmica društvene odgovornosti“ – Učešće najavili brojni građani

U Travniku je jučer najavljena kampanje „Sedmica društvene odgovornosti“ za koju se prema dosadašnjim prijavama i interesovanju građana, predviđa da će biti jedna od najmasovnijih i najorganiziranijih ekoloških akcija do sada.


U periodu od 10. do 20. maja, ove godine realizirat će se ekološka akcija koja će se odvijati prema operativnom planu, koji je kreiran s obzirom da se Općina Travnik u svojim strateškim i operativnim dokumentima opredijelila za izgradnju ekološki zdrave sredine.


Kako je rečeno na konferenciji, sedmica društvene odgovornosti je aktivnost koja je i tokom proteklih godina snažno budila svijest Travničana o čišćenju i uređenju životne okoline, stoga je i ove godine upućen poziv udruženjima građana, poduzećima, ustanovama i svim građanima da se kroz Mjesne zajednice uključe u ekološku akciju.
O važnosti same aktivnosti i kampanji za čišći i ljepši Travnik, govorio je načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović koji je istaknuo zadovoljstvo interesovanjem i odzivom građana, koji je u odnosu na ranije ekološke akcije znatno veći.


“Tokom mog mandata dosta sam uložio u animiranje i podizanje značaja mjesnih zajednica, a rezultat toga jeste da su od ukupno 34 mjesne zajednice sa područja općine Travnik, čak njih 32 prijavile učešće u ekološkoj akciji, a također primjećujem na terenu aktivizam i želju sugrađana da urede svoja mjesta življenja, da ih učine ugodnjim i boljim, a mi smo tu kao servis svim građanima ovog prostora”, kazao je načelnik Dautović.


Također je dodao da da su pored pojedinaca i mjesnih zajednica, interesovanje za učešće u ekološkoj akciji iskazala i brojna udruženja građana, poduzeća i privrednici, te da je Općina obezbijedila i potrebna materijalno-tehnička sredstva, mehanizaciju i druga sredstva neophodna za izvršenje plana i akcija.
Na konferenciji prisutnima se obratila i pomoćnica načelnika Službe za zajedničke i komunalne poslove Općine Travnik Suadu Karajko koja je ukratko prezentirala nastupajuće aktivnosti.
“Neizostavno je kontinuirano učešće odgovornih i informiranih građana, kao i uključivanje građana u proces edukacije, propagandne planove i akcije, proces planiranja uređenja i zaštite, kao i sankcionisanje pojedinaca”, kazala je Karajko.


Na kraju je upućen poziv svim građanima Travnika da se uključe u veliku ekološku akciju i buđenje svijesti o očuvanju svog životnog prostora, te naglašeno da je pred svim učesnicima ekološke akcije jedan veliki izazov. Izazov da budu još brojniji od prošle godine i složniji u namjeri da očiste i urede Travnik kao i da čuvaju i očuvaju grad i prekrasnu prirodu za nova pokoljenja.

Raspored ekoloških alcija “Sedmica društvene odgovornosti možete pogledati ovdje.

Akcioni plan “Sedmica društvene odgovornosti” možete pogledati ovdje.

Previous Blagaj postao prvi izbor za odmor 
Next Kompanija 'HMT Galvanika' pokreće novi pogon u Goraždu

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Vukanović se sukobio sa ratnim zločincem, ubicom i silovateljem 12-godišnjakinje

Narodni poslanik Nebojša Vukanović objavio je kako se prvi put sreo “oči u oči” sa nekom osobom koja je robijala, konkretno sa pravosnažno osuđenim ratnim zločincem, a umalo je došlo

NAŠI DANI

Vučić odlikovao pisca koji je Karadžiću govorio: “U Sarajevu treba sve pobiti”

„Kakvi više pregovori, čujem da si sinoć briljirao mogu ti reći. Kažu alal vera“, deo je presretnutog telefonskog razgovora koji je pisac Gojko Đogo vodio sa Radovanom Karadžićem 12.oktobra 1991,

NAŠI DANI

Norveška stala uz agenciju UNRWA: Ukidanje humanitarne pomoći Palestincima je “kolektivna kazna” izgladnjelim civilima

Izraelske optužbe da je 12 zaposlenika agencije Ujedinjenih nacija bilo umiješano u Hamasov napad 7. oktobra, navelo je 12 zapadnih zemalja da prekinu finansiranje, no Norveška je odlučila nastaviti pružati