U Varšavi i Londonu predstavljene turističke atrakcije naše zemlje

U Varšavi i Londonu predstavljene turističke atrakcije naše zemlje

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma  u Varšavi koji je održan od 14. do 16. oktobra 2016 godine. Sajam pod nazivom “World Travel Show” održan je u prostorijama ” PTAK Warsaw Expo”, najvećem izložbenom i kongresnom centru u Centralnoj Evropi.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Poljskoj Duško Kovačević prisustvovao je svečanom otvaranju Sajma zajedno sa predstavnicima poljske vlade i Parlamenta, te predstavnicima turističkih organizacija, medija, privrednih komora i velikog broja posjetilaca.

Pored predstavnika Ambasade Bosne i Hercegovine, turističke potencijale svojih zemalja u Varšavi, predstavile su i zemllje našeg regiona: Makedonija, Hrvatska i Srbija. Takođe učešće na Sajmu uzeli su Kina, Filipini, Češka Republika, Slovačka, Meksiko, Mađarska i dr.

Zainteresovanim posjetiocima, turoperaterima, agencijama i drugim učesnicima, predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine su na svom izložbenom štandu predstavili bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Na štandu su bili dostupni promotivni materijali naših gradova kao sto su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Konjic i dr.

Poseban akcenat stavljen je na potencijal bosanskohercegovačkih banjskih lječilišta, zimskih i ljetnih odmarališta, a predstavljene su i mogućnosti organizovanja raftinga, kampovanja i lovnog turizma. Veoma dobra posjećenost našeg štanda govori o velikom interesu posjetilaca za turističke atrakcije Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa predstavnicima Ambasade Bosne i Hercegovine u organizaciji ove aktivnosti učestvovali su i volonteri međunarodne škole “Meridijan” iz Varšave, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

U paralmentu Velike Britanije izložba o Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak je otvorena izložba banjalučkog fotografa Dušana Kecmana pod naslovom “B&H, Beautiful” u parlamentu Ujednjenog Kraljevstva.

Ovu izložbu kandidovao je Ambasador BiH u UK Branko Nešković a podržala poslanica Britanskog Parlamenta Karen Lumley. Među 20 aplikacija koje su kandidovane ove godine izabrana je upravo ova na glasanju svih britanskih paramentaraca u junu.

Na izložbi će biti predstavljeno 37 fotografija i 10 rolapa sa avio snimcima Bosne i Hercegovine.

Dušan Kecman član je ULU (Udruženja likovnih umjetnika) BiH i dugi niz godina se bavi umjetničkom fotografijom i tako godinama predstavlja prirodne i kulturne znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije

Previous Vrijedne žene Podrinja proizvode zdravu hranu u povratničkim mjestima
Next Hadžije Bosanci-katolici u Palestini

You might also like

NAŠI DANI

USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

  Damir Omerdić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona za N1 je kazao da je ministarstvo oformilo komisiju koja će se baviti aferom “Diploma” u tom kantonu, te da je MUP USK

NAŠI DANI

I to je Bosna! Nepoznati dedo novčano nagradio bronzanog gimnazijalca s Olimpijade iz fizike

Jučer je Prvu bošnjačku gimnaziju u Sarajevu posjetio jedan naš bosanski dedo. Čovjek gospodin čiji gest puno toga govori svima nama. -Po vrelom suncu došao nam je nepoznat dedo. Kaze

SPORT

Bihać: U MZ Orašac svečano otvorena novoizgrađena sportska dvorana

Danas je u bihaćkoj mjesnoj zajednici Orašac svečano otvorena novoizgrađena sportska dvorana. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik SDA i Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Izetbegoviću je