U Zvorniku obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U Zvorniku obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U Domu omladine u Zvorniku danas je, u svečanoj atmosferi na obali Drine, obilježen Dan državnosti države Bosne i Hercegovine.

Tradicionalnu akademiju povodom velikog državnog praznika suorganizovali su BZK “Preporod” Zvornik i Udruženje “Srcem za Podrinje”.

Prisutnima se ovom prilikom, u ime organizatora, obratio i Dan državnosti čestitao Nurif Čivić.

U prisustvu oko tri stotine građana Zvornika, lijepu korografiju i dojmljiv program, obilježen simbolikom višestoljetne državnosti naše domovine, izveli su dječaci i djevojčice iz Dnevnog centra MFS “EMMAUS” u Zvorniku.

Historijski čas održao je historičar mr. Mustafa Muharemović, koji je podsjetio na značaj 80. godišnjice prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, ali i na hiljadugodišnji kontinuitet bosanskohercegovačke državnosti.

Napomenuo je da je duh bosanske državnosti zasnovan na poštovanju svakog čovjeka i na dokazanoj mogućnosti zajedničkog života različitih nacija i vjera.

– Uvijek je bilo i bit će osporavanja. Čak i ako to ne bude radila vlast, radit će to neko drugi. Mi smo tu svoji na svome i mi ovdje svjedočimo Bosnu. Ono što radite srcem i želite da uradite, vi ćete uraditi, koliko god vam to osporavaju. Gdje god žive ljudi žive, a vole Bosnu, oni će obilježavati državne praznike, neosivno o sistemu, o vlasti – izjavio je danas Ramiz Salkić, poslanik u NSRS, koji je prisustvovao ovom obilježavanju.

U saradnji sa udruženjem “Svitanje” iz Sarajeva, u holu Doma omladine, nakon svečane akademije, organizovan je humanitarni bazar za pomoć žrtvama u Gazi.

Zahvaljujući grupi neumornih etuzijasta, i nakon akademije, zbog prisustva velikog broja djece i omladine sa obilježjima Bosne i Hercegovine, danas je i na ulicama u centru Zvornika, vladala praznička atmosfera, onako kako i treba, u najznačajnijem bosanskom gradu u donjem toku granične rijeke Drine. 

Izvor: Preporod.info

Previous Obilježena 29.godišnjica oslobođenja Lisače
Next Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Bosna u očima Petra Masarechija 1624. godine

.. Rim hoće da točno sazna prilike kod nas. Zato on traži i dobiva g. 1623. izvještaj od provincijala Bosne Srebreničke fra Marijana Pavlovića, rodom iz rudarske varoši Olova. Još iste

NAŠI DANI

Javni doček Nove godine u Sarajevu bez incidenata, program pratilo oko 30.000 ljudi

 Javni doček Nove godine u Sarajevu protekao je u dobroj atmosferi i sa sigurnosnog aspekta, mirno i bez incidenata, potvrđeno je jutros agenciji Fena iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova. Osim

NAŠI DANI

Predstavljena aplikacija za prijavu ilegalnih aktivnosti u šumarstvu u KS i ZDK

Aplikacija “Čuvajmo šume” za prijavu ilegalnih aktivnosti u šumarstvu u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu predstavljena je danas u Sarajevu. Na prezentaciji je istaknuto da aplikacija, koja će biti dostupna