U Zvorniku završena izgradnja 9 kuća povratnicima

U Zvorniku završena izgradnja 9 kuća povratnicima

Putem programa Saudijski fond za razvoj, kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, devet povratničkih porodica u Zvornik dobilo je ključeve završenih stambenih jedinica.  

Izvođenje radova je počelo prije nekoliko mjeseci, a korisnici su odabrani na preporuku predstavnika lokalne uprave. Jedan od korisnika je i Enver Mujkić iz mjesta Dugi Dio. 

“Otkako sam se vratio u Dugi Dio, mjesto kod Zvornika, radio sam na održivom povratku i pribavljanju pomoći za moje komšije i porodice koje su bile u stanju potrebe i one koji su željeli da se vrate. Neko je prepoznao moj rad i potrebu da se izvrši rekonstrukcija moje porodične kuće. Nezaposlen sam i nedavno sam imao saobraćajnu nesreću, tako da mi je ovaj vid pomoći došao u najbolji momenat. Stoga se zahvaljujem Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i predstavnicima povratnika u gradskoj upravi Grada Zvornika” – ističe Mujkić. 

Izgradnja i rekonstrukcija kuća je završena  u predviđenom roku. 

“Potpisali smo ugovore uoči Kurban-bajrama, predajemo ključeve par dana pred Novu godinu, ima i simbolike u ovom značajnom projektu. Posebno je značajan za ovih devet porodica koje su dobile trajan krov nad glavom. Nedavno smo završili izgradnju i rekonstrukciju objekata u Milićima i Mostaru, ubrzo ćemo predati ključeve za porodice u Konjicu, Srebrenici i Bratuncu, Pripremamo izgradnju dodatnih 77  stambenih jedinica kroz program Saudijski fond za razvoj gdje će cijelim programom biti obuhvaćeno oko 420 stambenih jedinica. Na kraju tekuće godine, kada sumiramo rezultate, možemo biti zadovoljni kada smo svjesni da je vrijeme pandemije otežavalo i usporavalo sve aktivnosti” – kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, izvještava rtvglasdrine.

Previous Ko je Schmidt i zašto se Njemačka - naizgled bez ikakve podrške EU, SAD-a ili V. Britanije - zalaže za novog visokog predstavnika?
Next Kad čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna: Priča o Bošnjaku koji je imao 4 žene i 54-ero djece (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Mostarski muftija uputio Promemoriju bošnjačkim političkim predstavnicima na svim nivoima vlasti

(MINA) – Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović danas je bošnjačkim političkim predstavnicima na svim nivoima vlasti uputio Promemoriju o postizanju jednakopravnog tretmana zahtjeva Islamske zajednice (IZ) na lokalitetu nekadašnjeg Lakišića

NAŠI DANI

Urednik BIRN-a o hapšenju Mehmedagića: Utisak da se radi o političkom obračunu

Informacije o hapšenju direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i dalje su šture. Semir Mujkić, urednik BIRN-a (Balkanska istraživačka mreža), kazao je kako se ne može izbjeći utisak da se radi o političkom

NAŠI DANI

Mektić komentarisao stav Tužilaštva o nesprovođenju istrage protiv Krešića, Bandića i Đakovića

  Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo naredbu o neprovođenju istrage protiv Mije Krešića, Ivana Bandića i Mate Đakovića, Dragan Mektić, ministar sigursnosti Bosne i Hercegovine komentirao je