U17 fudbalska reprezentacija naše zemlje izborila plasman na Evropsko prvenstvo, drugo uzastopno

U17 fudbalska reprezentacija naše zemlje izborila plasman na Evropsko prvenstvo, drugo uzastopno

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je već drugu godinu zaredom uspjela da se plasira na najveću evropsku smotru fudbala.

Iako su izabranici Sakiba Malkočevića poraženi danas od favorizovane Engleske sa 0:1, rezultat iz susreta Češka Republika-Slovenija (2:2) odgovarao je našem timu koji je zadržao drugu poziciju na tabeli i plasirao se na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Hrvatskoj od 3. do 19. maja ove godine.

Engleska je sa 9 bodova osvojila prvo mjesto na tabelid, a Bosna i Hercegovina je druga sa 4. Slovenija je osvojila 2, a Češka Republika 1 bod.

U elitnom krugu kvalifikacija bosanskohercegovački tim je, prije današnjeg susreta, remizirao sa Slovenijom 0:0  i pobijedio Češku sa 2:1.

Veliki uspjeh je donio stručni štab predvođen Sakibom Malkočevićem sa pomoćnicima Damjanom Ratkovićem i Adinom Mulaosmanovićem, trenerom golmana Nenadom Džidićem, doktorom Amirom Omerbašićem, fizioterapeutom Mirzom Kabilom, ekonomom Fuadom Kečom, koordinatorom Muratom JahomFotografija korisnika/ce Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

i sjajnom generacijom igrača koju čine kapiten Rijad Sadiku, Jasmin Kršić, Enio Zilić, Dobrica Tegeltija, Dino Kurbegović, Jusuf Gazibegović, Mateo Božić, Stefan Santrač , Đani Salčin, Milan Šikanjić, Eldin Omerović, Matej Perković, Emir Sejdović , Armin Imamović, Nemanja Vještica, Domagoj Marušić, Elvis Mehanović, Milan Savić, kao i Marko Brkić koji se povrijedio u toku priprema za elitni krug.

Ne treba izostaviti ni igrače koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu Denisa Kahrimanovića, Miralema Ramića, Igora Savića, Abdulaha Džafu i Ahmeda Hasanovića. Svi su oni dali svoj doprinos na putu ka Evropskom prvenstvu.

 

 

(nfsbih.ba/MiruhBosne)

Previous Kontrola bosanskog neba donosi zaradu: 71 milion maraka na osnovu preleta aviona
Next Zmajevi preletjeli zemlju orlova: Albanija 1-2 Bosna i Hercegovina (Video)

You might also like

SPORT

Bosanski reprezentativci na Evropskom prvenstvu u kickboxingu dosad osvojili četiri medalje

Na Evropskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje se od 11. do 20. novembra održava u turskom gradu Antalya, reprezentativci Bosne i Hercegovine su u dosadašnjem toku prvenstva obezbijedili četiri

SPORT

Olimpijski komitet BiH novčano nagradio Mariju Štetić i Nedžada Husića

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao nebudžetska organizacija, nagradio je taekwondoiste Mariju Štetić i Nedžada Husića sa 5.000 KM, a njihove trenere sa 2.000 KM, za osvojene srebrene medalje na

SPORT

Tuka: Konkurencija je teška, ali želim uživati u sutrašnjoj trci (Video)

Poslije pobjede na mitingu Dijamantske lige u Štokholmu i “Golden Spikea” u Ostravi, očekuje me još jedan veliki izazov u Lozani – izjavio je bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka pred sutrašnji