Učenici OŠ Zalik u Mostaru priredili svečanost našim košarkašicama i poželjeli im sreću na EP

Učenici OŠ Zalik u Mostaru priredili svečanost našim košarkašicama i poželjeli im sreću na EP

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine proteklih dana je trenirala u sportskoj dvorani Osnovne škole Zalik u Mostaru, a danas su učenici ove obrazovne ustanove priredili malu svečanost za Zmajice.

Ovom prilikom su također uručili prigodan poklon tim menadžeru naše selekcije Raziji Mujanović te poželjeli mnogo sreće bosanskohercegovačkim igračicama na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj i Španiji.

Izabranice Gorana Loje sutra ujutro napuštaju Mostar i putuju za Podgoricu, gdje će tokom vikenda odigrati dvije prijateljske sa Crnom Gorom.

To bi ujedno trebali biti posljednji kontrolni mečevi Zmajica u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna).

“Na Vlašiću smo proveli 12 dana gdje smo veći dio priprema radili na kondicionim pripremama. Zaista smo dobro odradili taj dio, koji je neizostavan radi teškog tempa koji nas čeka na Evropskom prvenstvu. Zatim smo pet dana proveli u Fojnici, gdje smo radili na taktici, a potom smo odigrali dvije prijateljska utakmice u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Trenutno se nalazimo u Mostaru, a za vikend igramo u Podgorici protiv reprezentacije Crne Gore, gdje ćemo vidjeti u kakvoj smo formi pred odlazak na Eurobasket. Posljednji dio ćemo provesti u Tuzli i zaokružiti pripreme. Nadam se da ćemo na EP uspjeti napraviti iznenađenje jer smatram da smo veoma dobra ekipa koju krasi odlična atmosfera”, ističe članica bh. reprezentacije Miljana Džombeta u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Previous Bosanski vojnik najbolji strani polaznik Pješadijske rodovske škole u Turskoj
Next Pandemija doprinijela popularnosti vožnje biciklom u Bosni i Hercegovini

You might also like

RIJEČ

Svjetsko prvenstvo u Kataru srušit će kolonijalne mitove

Katar će uskoro ući u historiju. U nedjelju će postati najmanja država ikad kao domaćin najvećeg sportskog događaja. Da biste bili svjesni kontrasta, sjetite se ogromnih država domaćina prethodnih svjetskih

SPORT

Larisa Cerić nakon najvećeg uspjeha u karijeri: Nadam se još boljim rezultatima

  Najbolja bosanskohercegovačka džudašica, ali vjerovatno i sportašica, Larica Cerić jutros rano se u domovinu vratila sa srebrenom medaljom sa Svjetskog prvenstva koje je održano u marokanskom Marakešu. Samo nekoliko

SPORT

Lekić i Pudar juniorski vicešampioni Evrope u plivanju

Lana Pudar plivačica iz Bosne i Hercegovine osvojila je večeras srebrnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin. Dionicu od 200 metara isplivala je za 2:09.59 minute,