Učenici OŠ Zalik u Mostaru priredili svečanost našim košarkašicama i poželjeli im sreću na EP

Učenici OŠ Zalik u Mostaru priredili svečanost našim košarkašicama i poželjeli im sreću na EP

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine proteklih dana je trenirala u sportskoj dvorani Osnovne škole Zalik u Mostaru, a danas su učenici ove obrazovne ustanove priredili malu svečanost za Zmajice.

Ovom prilikom su također uručili prigodan poklon tim menadžeru naše selekcije Raziji Mujanović te poželjeli mnogo sreće bosanskohercegovačkim igračicama na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj i Španiji.

Izabranice Gorana Loje sutra ujutro napuštaju Mostar i putuju za Podgoricu, gdje će tokom vikenda odigrati dvije prijateljske sa Crnom Gorom.

To bi ujedno trebali biti posljednji kontrolni mečevi Zmajica u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna).

“Na Vlašiću smo proveli 12 dana gdje smo veći dio priprema radili na kondicionim pripremama. Zaista smo dobro odradili taj dio, koji je neizostavan radi teškog tempa koji nas čeka na Evropskom prvenstvu. Zatim smo pet dana proveli u Fojnici, gdje smo radili na taktici, a potom smo odigrali dvije prijateljska utakmice u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Trenutno se nalazimo u Mostaru, a za vikend igramo u Podgorici protiv reprezentacije Crne Gore, gdje ćemo vidjeti u kakvoj smo formi pred odlazak na Eurobasket. Posljednji dio ćemo provesti u Tuzli i zaokružiti pripreme. Nadam se da ćemo na EP uspjeti napraviti iznenađenje jer smatram da smo veoma dobra ekipa koju krasi odlična atmosfera”, ističe članica bh. reprezentacije Miljana Džombeta u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Previous Bosanski vojnik najbolji strani polaznik Pješadijske rodovske škole u Turskoj
Next Pandemija doprinijela popularnosti vožnje biciklom u Bosni i Hercegovini

You might also like

SPORT

Još 324 dana do početka EYOF-a 2019

  Evropski zimski olimpijski festival mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu održaće se u februaru 2019. godine. Do početka jedne od najvećih sportskih manifestacija, koja će se nakon ZOI ‘84,

RIJEČ

Novi selektor bosanskih košarkaša: Nurkić će igrati i dolazi 4. augusta

Prije tri dana košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora nakon što je Vedran Bosnić podnio ostavku. Adis Bećiragić, bivši reprezentativac i vrlo uspješan trener, preuzeo je slektorsku

SPORT

Abedin Mujezinović osvojio zlatnu medalju na 800 m na balkanskom dvoranskom prvenstvu

Bosanskohercegovački srednjeprugaš Abedin Mujezinović osvojio je danas na 27. balkanskom dvoranskom atletskom prvenstvu u  Istanbulu prvo mjesto i zlatnu medalju u trci na 800 metara. Mujezinović je pobijedio s vremenom