Učesnici maratona Goražde-Žepa-Srebrenica odali počast žrtvama genocida

Učesnici maratona Goražde-Žepa-Srebrenica odali počast žrtvama genocida

 Učesnici Maratona mira Goražde-Žepa-Srebrenica stigli su u Memorijalni centar Potočari, odavši počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Predsjednik Atletskog kluba Goražde Zaim Šuman, jedan od organizatora ovogodišnjeg osmog tradicionalnog Marša mira Goražde Žepa-Srebrenica, kaže da su imali cilj da prenesu snažnu poruku stanovnika grada Goražda i Žepe da nisu zaboravili Srebrenicu.

– Suosjećamo sa Srebrenčanima i nadam se da ćemo i narednih godina isto raditi. Emocije su veoma jake i sa ovim maratonom želimo da povežemo tri bivše zaštićene zone UN-a Goražde, Žepa i Srebrenica i na jedan simboličan način odamo počast i prizanje svim herojima koji su u ratu izginuli. Nadam se da se nikome ovo zlo neće ponoviti i desiti – kazao je Šuman.

Učesnik i član atletskog kluba Goražde Emir Hastor rekao je da je put do Potočara prešao bez problema.

– Jučer ujutro smo krenuli iz Goražda iz Memorijalne šume koju smo nazvali po Memorijalnom centru Potočari. Sinoć u kasnim večernjim satima stigli u Žepu i jutros smo u ranim jutarnjim satima prema Potočarima. Prešli smo oko 170 kilometara. Nama fizički nije problem izdržati dionicu puta koliko je teško emotivno. Mi jedini dolazimo iz ovog pravca prema Potočarima. Nadam se da se nikad i nikome neće ponoviti Srebrenica – poručuje Šuman, prenosi Fena.

Previous Pudar prvakinja Evrope i na 50 metara leptir (Video)
Next Oko pet hiljada učesnika 'Marša mira 2022' stiglo u Potočare

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Kozarac: Dženaza za ubijene Prijedorčane; otvorena i izložba fotografija satova žrtava pronađenih u masovnim grobnicama

  Na platou Memorijalnog centra Kamičani u Kozarcu danas u podne je počelo klanjane kolektivne dženaze za šest žrtava iz Prijedora, ubijenih 1992.godine. U Kamičane je sinoć stigla povorka sa posmrtnim

NAŠI DANI

Optužbe Grabar-Kitarović utemeljene na vokabularu UZP-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je kako posljednje izjave koje je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović iznijela prilikom posjete Izraelu, u kojima iznosi optužbe da je BiH “pod

NAŠI DANI

Albright: Podržala tribunal UN-a koji je arhitekte rata protiv Bosne na kraju stavio u zatvor

U 84. godini preminula je Madeleine Albright, prva žena državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bila je državna sekretarka od 1997. do 2001. godine, za vrijeme vladavine predsjednika Billa Clintona.