Učesnici maratona Goražde-Žepa-Srebrenica odali počast žrtvama genocida

Učesnici maratona Goražde-Žepa-Srebrenica odali počast žrtvama genocida

 Učesnici Maratona mira Goražde-Žepa-Srebrenica stigli su u Memorijalni centar Potočari, odavši počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Predsjednik Atletskog kluba Goražde Zaim Šuman, jedan od organizatora ovogodišnjeg osmog tradicionalnog Marša mira Goražde Žepa-Srebrenica, kaže da su imali cilj da prenesu snažnu poruku stanovnika grada Goražda i Žepe da nisu zaboravili Srebrenicu.

– Suosjećamo sa Srebrenčanima i nadam se da ćemo i narednih godina isto raditi. Emocije su veoma jake i sa ovim maratonom želimo da povežemo tri bivše zaštićene zone UN-a Goražde, Žepa i Srebrenica i na jedan simboličan način odamo počast i prizanje svim herojima koji su u ratu izginuli. Nadam se da se nikome ovo zlo neće ponoviti i desiti – kazao je Šuman.

Učesnik i član atletskog kluba Goražde Emir Hastor rekao je da je put do Potočara prešao bez problema.

– Jučer ujutro smo krenuli iz Goražda iz Memorijalne šume koju smo nazvali po Memorijalnom centru Potočari. Sinoć u kasnim večernjim satima stigli u Žepu i jutros smo u ranim jutarnjim satima prema Potočarima. Prešli smo oko 170 kilometara. Nama fizički nije problem izdržati dionicu puta koliko je teško emotivno. Mi jedini dolazimo iz ovog pravca prema Potočarima. Nadam se da se nikad i nikome neće ponoviti Srebrenica – poručuje Šuman, prenosi Fena.

Previous Pudar prvakinja Evrope i na 50 metara leptir (Video)
Next Oko pet hiljada učesnika 'Marša mira 2022' stiglo u Potočare

You might also like

NAŠI DANI

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH: Osigurano 90 radnih mjesta za povratnike

U prostorijama Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli grant sredstava sa korisnicima za program “Zapošljavanje povratnika u maloj privredi za 2020. i 2021. godinu”,

NAŠI DANI

Puljić: Dodik odavno prekrižen u američkim vizijama, Čović ‘na žici’, a Izetbegović previše povezan sa Erdoganom

SAD neće poduprijeti zamjenu teritorija između Srbije i Kosova; Milorad Dodik odavno prekrižen u američkim vizijama za Bosnu i Hercegovinu, Dragan Čović ‘na žici’, a Izetbegović previše povezan sa Erdoganom.

NAŠI DANI

BPK: Danom otvorenih vrata u kasarni Kosova obilježena 30. godišnjica formiranja Armije R BiH

Danom otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline obilježena je 30. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 17. godišnjica Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga (OS) Bosne i