Ugledni bosanski reditelj pristupio SDA

Ugledni bosanski reditelj pristupio SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović poželio je dobrodošlicu uglednom bosanskohercegovačkom reditelju Ahmedu Imamoviću, koji je potpisao pristupnicu SDA i odlučio da se politički angažira.

“Raduje me da nam se priključio čovjek poput Ahmeda Imamovića. Drago mi je da je Imamović u SDA prepoznao političku snagu koja je kao lider probosanskog bloka spremna da odgovori izazovima pred kojima se nalazi država Bosna i Hercegovina i bh. društvo u cjelini.

Fotografija korisnika/ce Bakir Izetbegović.

Otvoreni smo za svakog čovjeka koji je spreman da svojim ličnim angažmanom doprinese radu SDA i borbi za očuvanje i snaženje države Bosne i Hercegovine, kazao je Izetbegović.”

Ahmed Imamović, višestruko nagrađivani bh. filmski i pozorišni reditelj, koji je, između ostalog, dobitnik nagrade Evropske filmske akademije za najbolji kratki film 2002. godine, nije do sada bio politički angažiran.

Previous Nijaz Miljković: Patriotizam je borba da bude bolje u ovoj državi, u ratu i poslije (Video)
Next Tim Prve bošnjačke gimnazije osvojio prvo mjesto na Olimpijadi znanja

You might also like

OTPOR BOSNE

Obilježena 25. godišnjica pogibije ratnog heroja Safeta Zajke

  Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe uz vojne počasti Drugog pješadijskog rendžerskog voda Oružanih snaga BiH, na spomen – obilježju ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo danas je obilježena 25.

NAŠI DANI

U Sarajevu obilježena 555. godišnjica Ahdname

  U Sarajevu je danas održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 555. godišnjice od uručivanja Ahdname sultana Fatiha II Mehmeda bosanskim katolicima, kojom su im garantovana prava vjerskog djelovanja i sigurnost,

NAŠI DANI

Angelina Jolie: Nikada nisam srela više hrabrijih, dostojanstvenijih i otpornijih žena od Majki Srebrenice

  Holivudska glumica Angelina Jolie, koja je više puta širom svijeta govorila o genocidu, te je posjetila Memorijalni centar u Potočarima, ponovo se obratila povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida u