Uhapšen Tuzlak koji je veličao ratne zločince Mladića i Đukića

Uhapšen Tuzlak koji je veličao ratne zločince Mladića i Đukića

 Tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopćilo je da je, nakon što su 27. maja na prostorijama Memorijalnog centra Kapija i Udruženja 25. maj pronađene uznemirujuće poruke kojima se veličaju ratni zločinci, među kojima i Novak Đukić koji je osuđen za ubistvo 71 osobe na Kapiji, ohapšena jedna osoba iz Tuzla zbog veličanja ratnih zločinaca.

”Generale nek je slava tvojoj majci. Komandant Vojske Republike Srpske. General Ratko Mladić. Komandant taktičke grupe Ozren, general Novak Đukić. S ponosom tvoji saborci, Vojska Republike Srpske”, riječi su sa papira koji je pronađen zalijepljen na tabli Memorijalnog centra Kapija u Tuzli. 

Brzom reakcijom policijskih službenika MUP -a Tuzlanskog kantona pronađena je osoba za koju se sumnja da je počinila krivično djelo izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Riječ je o muškarcu inicijala D.P. koji je 1977.godište. Isti je lišen slobode. 

”Nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat predat je u nadležnost Tužilastva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Danas će biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla”, za Tuzlanski.ba je potvrdio Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Ovaj sraman čin prokomentarisala je i Ešefa Okanović ,majka Indire Okanović koja je ubijena na Kapiji 1995. godine. ”Baš sam se uznemirila, stvarno mi je teško. Da tako nešto osvane ovdje. Policija je odradila svoj posao. Hvala Bogu uhvatili su ga”, kazala je. Iskazivanje je ovo nepoštovanja prema žrtvama masakra na Kapiji u Tuzli kada je granata ispaljena sa Ozrena, a po naređenju Novaka Đukića, ubila 71 mladu osobu. Prosjek godina ubijenih je 24, a najmlađa žrtva imala je samo dvije i po godine.

Previous Preminuo mostarski ratni komandant Suad Muharemović
Next Turistička zajednica KS: Bilježimo povećan broj dolazaka i noćenja turista u Kantonu Sarajevo

You might also like

BAŠTINA

Datum nastanka Povelje bana Kulina slavi se kao Dan Visokog i ZDK; prijedlozi da se uzme i kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Zeničko-dobojski kanton danas slavi Dan Kantona Na ovaj dan davne 1189. godine potpisana je Povelja bosanskog bana Kulina, koji je najstariji očuvani bosanski državni dokument i potvrda bosanske državnosti. Povelja

NAŠI DANI

UKC Tuzla: Nana Fata Orlović otpuštena na kućno liječenje

Nana Fata Orlović, koja je od prošlog ponedjeljka bila hospitalizovana u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla, danas je otpuštena na kućno liječenje, javlja AA. O njoj će u kućnoj atmosferi,

NAŠI DANI

Mali Stevan iz Vojvodine: Ja sam Bosanac! (VIDEO)

  Zanimljiv video uplakanog dječaka Stevana iz Vojvodine koji objašnjava zašto želi da bude Bosanac…