Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

Radnici preduzeća Park počeli su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jučer su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava Bosne i Hercegovine. Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti u prepoznatljivom žuto – plavo-bijelom dekoru”, kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Naglasila je da će danas “isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka”.

I ostale veće ulice u Kantonu Sarajevo bit će okićene državnim zastavama.

“Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice”, kazala je Hamza.

Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj glavi.

Previous Bosanski restoran iz St. Louisa u konkurenciji za prestižnu kulinarsku nagradu u SAD
Next U Centralnoj radionici ŽFBiH remontovane prve lokomotive stranih željezničkih operatera

You might also like

NAŠI DANI

Bosnu i Hercegovinu moramo čuvati kao krunu napora generacija koje su se za nju borile, od Kulina bana pa do danas

Obraćanje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na manifestaciji u Bobovcu u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine, Danas obilježavamo sedamdeset

NAŠI DANI

Srpski plaćenici u Ukrajini: 300 Srba ratuje u Donbasu protiv Ukrajine (VIDEO)

Blizu 300 Srba ratuje u Donbasu protiv Ukrajine, a put u Donjeck preko Moskve, plaća im ruska organizacija “Kosovski front”. Služba bezbjednosti Ukrajine je srbijanskim vlastima u dva navrata predala

RIJEČ

Dok Konaković, Forto i Nikšić guraju šuplju uzbrdo, SDA, Stranka za BiH i DF državničkim ponašanjem spašavaju budućnost BiH!

Trostruko spašavanje u stilu političke službe spašavanja izvela je danas opozicija u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Primarno, opozicija koju su činili zastupnici SDA, Stranke za BiH i