Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

Radnici preduzeća Park počeli su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jučer su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava Bosne i Hercegovine. Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti u prepoznatljivom žuto – plavo-bijelom dekoru”, kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Naglasila je da će danas “isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka”.

I ostale veće ulice u Kantonu Sarajevo bit će okićene državnim zastavama.

“Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice”, kazala je Hamza.

Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj glavi.

Previous Bosanski restoran iz St. Louisa u konkurenciji za prestižnu kulinarsku nagradu u SAD
Next U Centralnoj radionici ŽFBiH remontovane prve lokomotive stranih željezničkih operatera

You might also like

NAŠI DANI

Porodica Muamera Zukorlića tvrdi da je on otrovan

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je danas da analize dvije inostrane laboratorije pokazuju da njegov otac, osnivač te partije, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću, prenosi

BH RAZGLEDNICA

Stotine automobila u svečanoj vožnji ulicama Sarajeva povodom Dana nezavisnosti (Video)

Svečana kolona vozila u organizaciji Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, prolazi kroz glavni grad naše države. Organizatori koji su planirali stotinjak automobila , kažu da

NAŠI DANI

Instalacija Anite Zečić za čuvanje sjećanja na civilne žrtve Prijedora (Video)

U Muzeju zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995 u Sarajevu postavljena je umjetnička instalacija masovnih grobnica pod nazivom ‘Dokaz’, umjetnice Anite Zečić, a posvećena je civilnim žrtvama općine Prijedor nad